Lütfen Yazıları Dikkatli ve Öncelikli Okuyunuz!

21.02.2020 09:15
  •  A 

Bugün yeni bir yazı yazmayacağım. Yatırımcılarda yaşanan düşüşler nedeniyle panik havasının hakim olduğunu görüyorum. Peki neden? Bizim için en öncelikli sorun şu an için İdlib. Bunun yanında dünya ve yine bizi etkileyecek virüs riski de söz konusu. Bu risklerin hafife alınmaması gerektiğini neredeyse bir aydan fazladır endeksin teknik uyarıları ile birlikte ısrarla yazdığımı biliyorsunuz. Teknik destekler kırılırsa nasıl bir düşüş görülebileceğini de yazılarımda paylaştım. Yeni bir söz yok şuan için. Çok önceden söylediğimiz gelişmeler maalesef piyasaları belirlemeye başladı.

Şimdi hissede yakalanmış olanlar bence geriye çekilip, ortamın düzelmesini beklemeli. Nakiti olanlar da, uygun destek seviyelerine geldikçe, ortama da bakarak yeni alım fırsatlarını değerlendirmek isteyebilirler. Bu arada bir süredir yazdığım yazılarıma göz atmanızı yararlı görüyorum. Lütfen yazılara zamanında göz atmaya özen gösterin ki, sonrasında gelişmeler yaşanmaya ve piyasaları etkilemeye başladığında nedenleri ve yansımaları hakkında fikir sahibi olmanızda yararlı olabilir. 

''Felaketler Birbiriyle Yarışıyor!'' 29/01/2020

''Virüs İçin Acil Durum İlanına Rağmen Borsalar Neden Yükseldi?'' 31/01/2020

''Bilanço Sürprizlerine Dikkat!'' 04/02/202

''İyimser Tablo Sürer Mi?'' 06/02/2020

''İdlib Ateşi Yakmaya Başladı!'' 10/02/2020

''İdlib'de Dengeler Yine Değişiyor!'' 11/02/2020

''Büyüme Virüs Etkisi İle Daha da Artabilir!'' 14/02/2020

''Sıkıntılı Haberler Sürüyor!'' 19/02/2020

Eskiden yeniye doğru sıraladım. Böylece ne kadar zaman öncesinden sebepleri ve teknikleri ile uyarıları ısrarla sürdürdüğümü göreceksiniz. Keşke son öngörülere ve yukarı revizelere yakalanmadan gerçekleşmelerin hepsini kapatıp da düşüşü izleyerek geliyor olsaydık. Maalesef son öngörülerde beni de teknikler ve açıklanan bilançolarla yakaladılar.

Hissede olanlara diyeceğim, moraliniz bozulmuştur gayet normal. Ama bunun olmasını istemiyorsanız, zaman zaman da kaçırır mıyım diye düşünmeden satmayı ve sattıktan sonra da hemen ne alayım diye ısrarcı olmamayı öğrenmeniz gerekiyor. 

Tabii bir de, hisseler hep yükselmezler. Gördüğünüz gibi her türlü gelişmeden olumsuz etkilenebilirler. En güçlü ve sağlam hisse bile arada düşüşler yaşayabilir. Önemli olan elinizde hisse varsa, bunun bilanço ederine göre iskontolu olmasıdır. Eğer taşıdığınız hisseleriniz iskontolu ise, kriz yaratan dış etken riskleri geçtikten sonra kayıplar hızla telafi edilecektir.

Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 20.02.2020
    09:25

    Bir süredir, virüs, İdlib, Libya gibi ülkemiz ve piyasalarımız için sorun yaratabilecek gelişmeler hakkında uyarılar yapıyorum. Bu uyarılar içinizi karartmasın! Ben olası gelişmelerin piyasalarımıza yansıma risklerine dikkat çekiyorum. Yoksa, bu risklerimizi b... Devamı »

  • 19.02.2020
    09:25

    Maalesef piyasalar için sıkıntı yaratabilecek haber ve gelişmeler sürmeye devam ediyor. Beni rahatsız eden bazı başlıklar şunlar; Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'dan gelen açıklama; Rusya ile yapılan İdlib görüşmelerinden bir sonuç &cced... Devamı »

  • 18.02.2020
    09:34

    4 Şubat Tarihinde ''Bilanço Sürprizlerine Dikkat!'' başlıklı bir yazı ile olası yıl sonu bilançoları konusunda uyarıda bulunmuştum. Hisselerin bilanço döneminde olduğunu, ara dönemlerde tekniklerin çok etkili olduğu, ama bilanço d&oum... Devamı »

  • 17.02.2020
    09:49

    Çin'den yayılıp, dünyayı tehdit eden virüs riski, ticari açıdan Türkiye'nin lehine gelişme yaşanmasına neden olmasını beklediğim bir insani sorun maalesef. Umarım en kısa zamanda çaresi bulunur. Virüs'ün dünya için yarattığı ... Devamı »

  • 14.02.2020
    09:29

    Dün % 8.6 olarak gayet iyi bir oranda gelen Aralık ayı sanayi üretimi yüzleri güldürmüştür. Böylece 2019 yılını yıl için kötümser tahminlerde bulunanların tersine yine büyüyerek kapatmış olduk. Aylık sanayi üretimi de % 1.9 artı... Devamı »