Uyarılarım İçinizi Karartmasın!

20.02.2020 09:25
  •  A 

Bir süredir, virüs, İdlib, Libya gibi ülkemiz ve piyasalarımız için sorun yaratabilecek gelişmeler hakkında uyarılar yapıyorum. Bu uyarılar içinizi karartmasın! Ben olası gelişmelerin piyasalarımıza yansıma risklerine dikkat çekiyorum.

Yoksa, bu risklerimizi bertaraf ettiğimiz anda, BİST'in ucuz olduğu ve 2020 için çok iyi bir BIST yılı beklediğimi de biliyorsunuz. Bu görüşüm de değişmedi. Bankalar ve bir çok sektör şu anki bilançolarına göre iskontolu işlem görümeye devam ediyorlar.

Sadece mesela İdlib gibi riskler bu denli yakınken uyarmadan yapamıyorum. İdlib ve çevresi ile ilgili gerilim iyice tırmanmış durumda. Türkiye ilerlemeye devam eden rejimi belli noktalarda vurdu ve NATO'ya bu durumu bildirerek önleme uçuşu desteği istedi.

Kısacası durumun ciddiyeti artarak sürüyor. Bu nedenle çok sayıda teknik görünümü sizinle paylaştım. Kırılan destek ve dirençler sonrası sıralı alt destekler ve sıralı üst dirençler olası yeni teknik beklentilerdir. Bu seviyeleri referans alıp kendi kararlarınızı alabilirsiniz. 

Ancak, şunu da belirtmek istiyorum, savaş-çatışma riski ne denli ciddi ise, bunun olası riskleri baştan hesaplanamayacağı için taraflar tarafından her an bu riskleri göze almama düşüncesi ile uzlaşma kararları da çıkabilir. Türkiye sınırlarına doğru yaratılan göç dalgasını önleme konusunda sonuna kadar haklıdır. Umarım silahlar patlamadan, bizim lehimize bir uzlaşma kararı çıkar.

Ben bir uzlaşma haberi çıkmadığı takdirde hafta sonunu görmeyi bekliyorum. Olası düşüşlerde çok sayıda yeni öngörüm gelecektir.

Allah ülkemizi, ordumuzu ve mehmetçiklerimizi korusun.

Hepinize iyi seanslar.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 19.02.2020
    09:25

    Maalesef piyasalar için sıkıntı yaratabilecek haber ve gelişmeler sürmeye devam ediyor. Beni rahatsız eden bazı başlıklar şunlar; Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'dan gelen açıklama; Rusya ile yapılan İdlib görüşmelerinden bir sonuç &cced... Devamı »

  • 18.02.2020
    09:34

    4 Şubat Tarihinde ''Bilanço Sürprizlerine Dikkat!'' başlıklı bir yazı ile olası yıl sonu bilançoları konusunda uyarıda bulunmuştum. Hisselerin bilanço döneminde olduğunu, ara dönemlerde tekniklerin çok etkili olduğu, ama bilanço d&oum... Devamı »

  • 17.02.2020
    09:49

    Çin'den yayılıp, dünyayı tehdit eden virüs riski, ticari açıdan Türkiye'nin lehine gelişme yaşanmasına neden olmasını beklediğim bir insani sorun maalesef. Umarım en kısa zamanda çaresi bulunur. Virüs'ün dünya için yarattığı ... Devamı »

  • 14.02.2020
    09:29

    Dün % 8.6 olarak gayet iyi bir oranda gelen Aralık ayı sanayi üretimi yüzleri güldürmüştür. Böylece 2019 yılını yıl için kötümser tahminlerde bulunanların tersine yine büyüyerek kapatmış olduk. Aylık sanayi üretimi de % 1.9 artı... Devamı »

  • 13.02.2020
    09:08

    Virüs endişesi, İdlib riski, iç siyasette alevlenen kavgaların moral bozduğu ortamda, bugün gelecek sanayi verisi moral verebilir. Geçen ay açıklanan kasım ayı sanayi üretimi % 5.1 gelmişti. Bir önceki aya göre de % 0.7 artış yaşanmıştı. Bugün a&cce... Devamı »