Yeni Rekorlar Mı Geliyor?

12.07.2024 07:23
  •  A 

Geçen hafta cuma için beklediğim rekor tazeleme sanırım bugün yaşanacak gibi duruyor. Bize özel JP Morgan yatırımcı görüşmeleri ve haftaya cuma Moody's not kararı endeksin fazla düzeltme yapmadan yeniden zirveye dayanmasına neden oldu. Bugün 11088 kırılacak olursa ki, en azından gün içinde bile olsa yeni bir rekorun görülmesini bekliyorum. Yeni bir yükseliş trendi başlayabilir. Teknik tablolarda potansiyel hisselerin teknik sıralı dirençlerini görebilirsiniz. Açık öngörülerimdeki hisseleri de görüyorsunuz. Ne diyelim umarım durgun bir yaz geçmesindense, yeni rekorlarla süslenen güzel bir yaz yaşarız.

Sabah Ekran Başında Olamayacağım!
              Küçük kızım gece 02.00'den beri doğru dürüst uyuyamamış. Midem, karnım bulanıyor, ağrıyor diyor. Biz sabah uyanınca söyledi. Şimdi hastaneye götürüp baktıracağım. Apandisit mi acaba deyince tedirgin etti. Bu yüzden sabah açılışta ekran başında olamayacağım. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 11.07.2024
    09:39

    Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın katılacağı JP Morgan organizasyonu yabancı yatırımcılara yönelik toplantı başlıyor. Sonraki hafta 19 Temmuz Cuma günü de Moody's Türkiye Raporu açıklaması var. Bu iki önemli gelişmeden de Türkiye lehine sonu&... Devamı »

  • 10.07.2024
    09:25

    ABD FED Başkanı Powell, faiz indirimleri için enflasyonun %2 hedefine gelmesini öncelikli kriter olarak gördüğünü söyledi. Öncesinde faiz indirimi yapmayı düşünmek için erken olur dedi. Benim görüşüm başından beri belli. Bu yı... Devamı »

  • 09.07.2024
    08:48

    Görüyorsunuz TL dirençlerine yaklaştıkça BIST yine zorlanıyor. Dirençlere mi gidiyoruz derken bir anda realizasyonlar gelip endeks eksiye dönüyor. Ama eksi büyümeden yeniden artıya geçiyor. Ama bu işler dar alanda kısa paslaşmalar şekilinde y... Devamı »

  • 08.07.2024
    09:14

    Dış ticaret verileri, büyüme verileri, Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın perşembe günü İstanbul JP Morgan Yatırımcı toplantısı-sunumları, Cumhurbaşkanının NATO zirvesi gibi çok sayıda gündem olan bir haftaya başlıyoruz. FED Başkanı Powell'ın a&cce... Devamı »

  • 05.07.2024
    09:40

    Tabi ki, rekor derken TL bazlı seviyeden bahsediyoruz. Evet, grafiklerde ana hisselerin tekniklerine bakınca, BIST'in 11088 gördüğü TL zirveyi test edebileceğini, hatta kırmasını da mümkün görüyorum. Dolar bazlı endeks grafiğinde 335.45$ seviyesinin üzerin... Devamı »