BIST Yeni Rekorla Haftayı Kapatır Mı?

05.07.2024 09:40
  •  A 

Tabi ki, rekor derken TL bazlı seviyeden bahsediyoruz. Evet, grafiklerde ana hisselerin tekniklerine bakınca, BIST'in 11088 gördüğü TL zirveyi test edebileceğini, hatta kırmasını da mümkün görüyorum. Dolar bazlı endeks grafiğinde 335.45$ seviyesinin üzerine çıkılması halinde TL zirveye yönelme ihtimalimiz iyice güçlenir. Ama DD tablomuzda daha detaylı göreceğiniz gibi, 335.45$ üzerinde 344.37$'a kadar üç kademe direnç daha var ki, hepsi de önemli. Yani hepsinden realizasyon satışları gelebilir.

O nedenle son dönem Dolar bazında gördüğümüz 344.37$ seviyesini bile hemen görür müyüz bilemiyorum. Ama, eğer bu seviyeyi görüp, yukarı kıracak olursak, işte ondan sonrası için çok daha rahat ve iddialı konuşabilirim! Çünkü bu seviye geçilecek olursa teknik olarak fincan-kulp denen bir yükseliş formasyonu tetiklenir ve endekste çok güçlü alımların geldiğini görmeye başlayabiliriz.

Böyle bir alım neden gelir diye tekrarlamaya gerek yok. Biliyorsunuz ki, son yazılarımda Gri Liste sonrası olası bu beklentimin not artışları ile desteklenebileceğini belirtmiştim. İlk not artışı için 19 Temmuz Moody's Türkiye raporu bu teknik grafikleri desteklemiş olabilir. Dün Fitch de Türkiye'nin doğruları yapmaya devam ettiği yorumlarıyla pozitif beklentilere dikkat çekmiş.

Kısacası arada realizasyon bile olsa, her an yukarı başlayacak teknik görüntüler olduğunu bilmenizi isterim. Umarım düşüncelerimin hepsi gerçekleşir ve yeni bir yükseliş trendi sonbaharı beklemeden başlar.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 04.07.2024
    09:11

    Neredeyse iki aya yakın süredir, ya da 11088 zirvesini gördükten sonra da desek olur. Yabancıdan ısrarlı satışlar geldiğini gördük. Yabancının 1,5 Milyar Dolar civarı bir satışı söz konusu oldu. Tabii bu hisseler için geçerli. Yoksa Türk tahvillerinde... Devamı »

  • 03.07.2024
    09:41

    Bugün Haziran enflasyon verisi açıklanacak. TÜFE'de baz etkisi ile enflasyonda düşüş görülmesi ve aylık bazda %2.23, yıllıkta %72.60 beklentiler var. Hoş bu beklentiler bile piyasada farklılıklar gösteriyor. Sonuçta beklenti enflasyonda düş&u... Devamı »

  • 02.07.2024
    09:22

    Dün güzel bir borsa haftasına başlamıştık. Tam da hisselerde dirençler kırılmaya başlıyordu ki, bir anda Bakan Mehmet Şimşek açıklamalar yapmaya başladı. Borsa konusunda ''bu pakette yok ama bir sonraki pakette borsa vergisine çalışıyoruz. İşlem vergisi değil, ... Devamı »

  • 01.07.2024
    08:26

    Cuma günü Gri Listeden çıktığımız açıklandı. Beklediğim gibi, ilk anda alıcılar realizasyonla karşılaştılar. Aynı anda %38'lik eketrik zammı da açıklandı. Bir süredir temmuz başında elektrikte zam beklediğimi biliyorsunuz. Kamu maliye politikasını birço... Devamı »

  • 28.06.2024
    08:58

    Dün TCMB politika faiz kararı belli oldu. Faizler değişmedi. Bugün de öğlen gibi Gri Liste kararı belli olacak. Fatf Başkanı Raja Kumar 12.00'de kameraların karşısına çıkıp, birkaç gündür süren toplantıların sonuçlarını açıklayacak. Bakan... Devamı »