BIST'de Sıkışma Sürüyor!

11.07.2024 09:39
  •  A 

Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın katılacağı JP Morgan organizasyonu yabancı yatırımcılara yönelik toplantı başlıyor. Sonraki hafta 19 Temmuz Cuma günü de Moody's Türkiye Raporu açıklaması var. Bu iki önemli gelişmeden de Türkiye lehine sonuçlar beklendiği için BIST düşse de bir yere kadar inip, yeniden artıya dönüyor. Daha sonra o artıda tutunamayıp, tekrar eksi oluyor. 10480 - 10960 arasında yaptığı bu iniş çıkışların hangi yöne kırılacağı önemli. 

Ben bankaları verirken ulaştırma, eregl, aghol, aefes, ipeke, kozaa, asels gibi hisseleri yükseltip, endeksi fazla düşürmeden bu sürece getirmeyi planladıklarını düşünüyorum. BIST birkaç gün daha kısmi düşüşlerle devam edecek olursa, çok fazla düşmeden stochasticler alıma uygun yerlere inmiş olacaklar. Ama tabii umarım yaratılan beklentilerdeki gibi, Moody's en az bir kademe not artışı yapar. Yoksa pas geçer, ya da risklere dikkat çeken ama değişiklik yapmadığı bir rapor açıklarsa, işte o zaman ciddi bir realizasyonla yazın sonunu yükselmek için beklemeye başlarız.

Endeks ve hisse teknikleri için gördüğüm destek ve direnç paylaşımlarımı tamamladım. Seans içinde de gördüklerim olursa eklerim. Dün kredililerin satışları ekstra eksi yarattıysa, bugün kısmi alıcı başlanması ve seans esnasında da yukarı yönlü bir borsa bekliyorum. Ama sonrası önemli. 

ABD Enflasyon Verisi Gelecek!
              Gelecek enflasyon FED'in faiz indirimlerini başlatma süresi anlamında oldukça önem taşıyor. %2'ye inen bir enflasyon indirim beklentilerini yükseltecektir. Ama enflasyonda yeniden direnç görülürse, bu takdirde yıl sonunda belki bir faiz indirimi ile yetinmek zorunda kalınacağı görüşleri artar. Piyasalara da baskı yaratır. Ama veriyi görmeden tam bir yorum yapmak zor gerçekten.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 10.07.2024
    09:25

    ABD FED Başkanı Powell, faiz indirimleri için enflasyonun %2 hedefine gelmesini öncelikli kriter olarak gördüğünü söyledi. Öncesinde faiz indirimi yapmayı düşünmek için erken olur dedi. Benim görüşüm başından beri belli. Bu yı... Devamı »

  • 09.07.2024
    08:48

    Görüyorsunuz TL dirençlerine yaklaştıkça BIST yine zorlanıyor. Dirençlere mi gidiyoruz derken bir anda realizasyonlar gelip endeks eksiye dönüyor. Ama eksi büyümeden yeniden artıya geçiyor. Ama bu işler dar alanda kısa paslaşmalar şekilinde y... Devamı »

  • 08.07.2024
    09:14

    Dış ticaret verileri, büyüme verileri, Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın perşembe günü İstanbul JP Morgan Yatırımcı toplantısı-sunumları, Cumhurbaşkanının NATO zirvesi gibi çok sayıda gündem olan bir haftaya başlıyoruz. FED Başkanı Powell'ın a&cce... Devamı »

  • 05.07.2024
    09:40

    Tabi ki, rekor derken TL bazlı seviyeden bahsediyoruz. Evet, grafiklerde ana hisselerin tekniklerine bakınca, BIST'in 11088 gördüğü TL zirveyi test edebileceğini, hatta kırmasını da mümkün görüyorum. Dolar bazlı endeks grafiğinde 335.45$ seviyesinin üzerin... Devamı »

  • 04.07.2024
    09:11

    Neredeyse iki aya yakın süredir, ya da 11088 zirvesini gördükten sonra da desek olur. Yabancıdan ısrarlı satışlar geldiğini gördük. Yabancının 1,5 Milyar Dolar civarı bir satışı söz konusu oldu. Tabii bu hisseler için geçerli. Yoksa Türk tahvillerinde... Devamı »