Gündemi Bol Hafta!

08.07.2024 09:14
  •  A 

Dış ticaret verileri, büyüme verileri, Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın perşembe günü İstanbul JP Morgan Yatırımcı toplantısı-sunumları, Cumhurbaşkanının NATO zirvesi gibi çok sayıda gündem olan bir haftaya başlıyoruz. FED Başkanı Powell'ın açıklamaları da olacak.

İran'da Türk kökenli yeni cumhurbaşkanı seçildi. Avrupa'da İngiltere ve Fransa'da seçim sonuçlarının değişimleri takip edilecek. Kısacası hem ekonomik, hem siyasi ve jeopolitik gündemler bizi fazlası ile meşgul edecek gibi duruyor.

BIST için ''BIST Yeni Rekorla Haftayı Kapatır mı?'' başlıklı geçen hafta cuma gününe ait beklenti yazımda teknik seviyeleri belirtmiştim. Bu tekniklerden hangi yöndekiler kırılacak olursa, o yöndeki beklentiler artacaktır. Şimdiden direkt bu olur diyemiyorum. Teknik seviyeleri yakın takip ediniz. Ama 19 Temmuz Moody's Türkiye değerlendirmesi öncesi yeni TL zirve denemesi mümkün olabilir. Ama tekniklere bakınca yine sınırlı görüntüler olması tereddüt yaratıyor. Şimdilik hisse bazlı ayrışmalara odaklanmak daha doğru olabilir.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 05.07.2024
    09:40

    Tabi ki, rekor derken TL bazlı seviyeden bahsediyoruz. Evet, grafiklerde ana hisselerin tekniklerine bakınca, BIST'in 11088 gördüğü TL zirveyi test edebileceğini, hatta kırmasını da mümkün görüyorum. Dolar bazlı endeks grafiğinde 335.45$ seviyesinin üzerin... Devamı »

  • 04.07.2024
    09:11

    Neredeyse iki aya yakın süredir, ya da 11088 zirvesini gördükten sonra da desek olur. Yabancıdan ısrarlı satışlar geldiğini gördük. Yabancının 1,5 Milyar Dolar civarı bir satışı söz konusu oldu. Tabii bu hisseler için geçerli. Yoksa Türk tahvillerinde... Devamı »

  • 03.07.2024
    09:41

    Bugün Haziran enflasyon verisi açıklanacak. TÜFE'de baz etkisi ile enflasyonda düşüş görülmesi ve aylık bazda %2.23, yıllıkta %72.60 beklentiler var. Hoş bu beklentiler bile piyasada farklılıklar gösteriyor. Sonuçta beklenti enflasyonda düş&u... Devamı »

  • 02.07.2024
    09:22

    Dün güzel bir borsa haftasına başlamıştık. Tam da hisselerde dirençler kırılmaya başlıyordu ki, bir anda Bakan Mehmet Şimşek açıklamalar yapmaya başladı. Borsa konusunda ''bu pakette yok ama bir sonraki pakette borsa vergisine çalışıyoruz. İşlem vergisi değil, ... Devamı »

  • 01.07.2024
    08:26

    Cuma günü Gri Listeden çıktığımız açıklandı. Beklediğim gibi, ilk anda alıcılar realizasyonla karşılaştılar. Aynı anda %38'lik eketrik zammı da açıklandı. Bir süredir temmuz başında elektrikte zam beklediğimi biliyorsunuz. Kamu maliye politikasını birço... Devamı »