Powell %2 Enflasyon Hedefini Şart Koştu!

10.07.2024 09:25
  •  A 

ABD FED Başkanı Powell, faiz indirimleri için enflasyonun %2 hedefine gelmesini öncelikli kriter olarak gördüğünü söyledi. Öncesinde faiz indirimi yapmayı düşünmek için erken olur dedi. Benim görüşüm başından beri belli. Bu yıl için olursa en fazla bir faiz indirimi yapmalarını, onun da olursa yılın sonuna doğru olmasını bekliyorum. Dünya ve Avrupa'daki jeopolitik riskler, petrol fiyatları henüz risk yaratmaya devam ederken enflasyonun bir süre daha risk yaratması mümkün.

Asgari Ücret Tartışmaları Büyüyor!
              Türkİş'ten de bu konuda sert tepkiler geldi. CHP zaten başından beri tepkili. Bu nedenle henüz yeni vergi paketinin belirsizlikleri sürerken, asgari ücret zammı yeni ek vergi ve zamları da yanında getirebilir.

Yaz aylarındaki rehavete geri dönme riski dışında, ben borsa için pozitif düşünüyorum. Not artışları ve sonrasında yabancı girişleri yeniden başlayacaktır. Sadece yaz aylarında pandemi öncesi durgunluk dönemine mi giriyoruz diye tereddüt ediyorum. Ama sonrasında holdingler, enerjiler, ulaştırmalar, gsm ve sigortalar, petro kimyalar, bankaların bazıları, sise, çimentolar, demirçelikler, savunma sektörü gibi ilk aklıma gelen şirketler yeniden dinamik olacaktır diye düşünüyorum. Aradaki süreci tekniklere odaklanarak geçirmek doğru olacaktır görüşündeyim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 09.07.2024
    08:48

    Görüyorsunuz TL dirençlerine yaklaştıkça BIST yine zorlanıyor. Dirençlere mi gidiyoruz derken bir anda realizasyonlar gelip endeks eksiye dönüyor. Ama eksi büyümeden yeniden artıya geçiyor. Ama bu işler dar alanda kısa paslaşmalar şekilinde y... Devamı »

  • 08.07.2024
    09:14

    Dış ticaret verileri, büyüme verileri, Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın perşembe günü İstanbul JP Morgan Yatırımcı toplantısı-sunumları, Cumhurbaşkanının NATO zirvesi gibi çok sayıda gündem olan bir haftaya başlıyoruz. FED Başkanı Powell'ın a&cce... Devamı »

  • 05.07.2024
    09:40

    Tabi ki, rekor derken TL bazlı seviyeden bahsediyoruz. Evet, grafiklerde ana hisselerin tekniklerine bakınca, BIST'in 11088 gördüğü TL zirveyi test edebileceğini, hatta kırmasını da mümkün görüyorum. Dolar bazlı endeks grafiğinde 335.45$ seviyesinin üzerin... Devamı »

  • 04.07.2024
    09:11

    Neredeyse iki aya yakın süredir, ya da 11088 zirvesini gördükten sonra da desek olur. Yabancıdan ısrarlı satışlar geldiğini gördük. Yabancının 1,5 Milyar Dolar civarı bir satışı söz konusu oldu. Tabii bu hisseler için geçerli. Yoksa Türk tahvillerinde... Devamı »

  • 03.07.2024
    09:41

    Bugün Haziran enflasyon verisi açıklanacak. TÜFE'de baz etkisi ile enflasyonda düşüş görülmesi ve aylık bazda %2.23, yıllıkta %72.60 beklentiler var. Hoş bu beklentiler bile piyasada farklılıklar gösteriyor. Sonuçta beklenti enflasyonda düş&u... Devamı »