BIST 9400 Direncinde Zorlanıyor.

13.03.2024 09:33
  •  A 

Kasım 2023-Ocak2024 arasında 8000 - 8100 seviyelerini kırmak için zorlandığı gibi, şimdi de 9400 seviyelerinde zorlanıyor. Pazartesi günü 9368 seviyesini görüp geri döndükten sonra, dün de realizasyonlar sürmüş. 8736 şu an için kritik bir destek, eğer bu seviye görülmez ve aşağıya kırılmazsa, yeniden alımlar gelebilir. Ama şu an için alttaki bu destek iyi takip edilmeli. 

Gelen sanayi verisinde de kısmi düşük rakamlar dün sanayi şirketlerine satış getirmiş olabilir. Ama Fitch'in not artışı sonrasında, yıl içinde Fitch ve diğer ratingçilerden de yeni not artışları beklediğim için, BIST'in tekniklerinin fazla bozulmasını beklemiyorum. Bugünün bir riski de çarşamba olmasından ötürü, kredili satış baskısı olacaktır. Bu durumu da göz önünde tutmak lazım. Ama yine de fazla bozulma beklemiyorum. 

Dün maalesef vefatlarla meşguldüm. Halamın cenasesi ilkindi sonrası kılınınca İzmir'e dönüşte iftarı bile 30 dk sonra açmak zorunda kaldık. Sonrasında da Üniversite'den arkadaşımın vefat eden babasının Urla'daki taziyesine gittik. Yaklaşık 400 km araba kullanınca gece teknikleri çalışamadım. Az sonra tüm teknikleri taramaya başlar, gördüklerimi sizlerle paylaşırım. Güne kısmi satışlarla başlanabilir. Ama devamı önemli. Dediğim gibi, piyasaları kalıcı bozacak bir durum beklemiyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 11.03.2024
    22:05

    Bir süredir rahatsız olan halam vefat etmiş. Yarın(12 Mart Salı) Didim'de öğle namazı sonrası cenazesine katılmak için sabahtan Didim'e yola çıkacağım. Dönüşüm ancak akşamı bulur. Bu nedenle yarın aranızda olamayacağım. Şimdiden teknikleri paylaşmaya ba... Devamı »

  • 11.03.2024
    08:21

    Cuma akşamı Türkiye raporunu açıklayan kredi derecelendirme kurumu Fitch, yıllar sonra Türkiye için güzel bir sürecin ilk adımını yeniden atmış oldu! Evet 12 yıl sonra Türkiye için bir not arttırımı geldi. Fitch Türkiye'nin kredi notunu B2'd... Devamı »

  • 08.03.2024
    09:19

    Yazıma anneanne, babaanne, anne, eş, kız, kardeş, arkadaş, emekçi, doktor, öğretmen, sanatçı, hizmetli, çalışan çalışmayan tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak başlamak istiyorum. Hasat Zamanı! ... Devamı »

  • 07.03.2024
    09:08

    Peki neden düzeltme gözünüzü korkutmasın? Çünkü siz uysanız da, uymasanız da yükseliş esnasında bu düzeltmenin olması gerektiğini ve olursa endeks için daha sağlıklı olacağını yazıyordum. Pazartesi gününe ait beklenti yazımda da bi... Devamı »

  • 06.03.2024
    09:44

    BIST'de yaşanan düzeltme sürüyor. Özellikle ana hisselerde sanki fon satışları var. Fonun biri ya da bazı fonlar fonda portföy değişimine gidiyorlar gibi. Bu nedenle dün de gördünüz, bankalarda yaşanan düşüşler dün de, ulaştırma gibi ba... Devamı »