Hasat Zamanı!

08.03.2024 09:19
  •  A 

Yazıma anneanne, babaanne, anne, eş, kız, kardeş, arkadaş, emekçi, doktor, öğretmen, sanatçı, hizmetli, çalışan çalışmayan tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak başlamak istiyorum.

Hasat Zamanı!
              BIST 9450 direncinin geçemeyip, tam düşündüğümüz gibi bir düzeltme yaptı ve tam da düşündüğümüz desteklerden ilki olan 8751 seviyesine uygun bir tepki vermiş durumda. Düzeltme uyarılarını başından beri yazıp, olası desteklerinde alım öngörülerini hızlandıracağımı belirttiğim için, bu desteklere yaklaştıkça alım öngörülerimin arttığını gördünüz. Şimdi doğru strateji ve tekniklerin hasat zamanı. 

Öngörülerimiz gerçekleştikçe bu hasatı yapmış olacağız. Ama düzeltme sonrası önce 9130, sonrasında sırasıyla 9350 - 9450 diye üç önemli direnç var. Bunlardan sonuncusu olan 9450 yukarı kırılırsa ki, ben kırılmasını bekliyorum. Bu takdirde endeks için yeni TL zirveler ve rekorlar demek olan 10200 - 10400 seviyelerine doğru yeni bir yükseliş trendi yaşandığını görebiliriz. Ama yine de bunları sırası ile dirençler kırıldıkça beklemek daha doğru olur. 

Tekniklerine göre açık olan öngörülerimin bazılarını yukarı revize yapabilirim. Tabii, gerçekleşmesi olmadan evvel bunu yaparım yapacaksam.

ECB Faizlere Dokunmadı.
              Avrupa Merkez Bankası %2 enflasyon hedefi yönünde gelişmeler görülene dek mevcut faizlerin korunacağını söyleyerek, politika faizlerini sabit tuttu. Beklenti de bu yöndeydi.

Hepinize sağlık, bol kazanç, iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 07.03.2024
    09:08

    Peki neden düzeltme gözünüzü korkutmasın? Çünkü siz uysanız da, uymasanız da yükseliş esnasında bu düzeltmenin olması gerektiğini ve olursa endeks için daha sağlıklı olacağını yazıyordum. Pazartesi gününe ait beklenti yazımda da bi... Devamı »

  • 06.03.2024
    09:44

    BIST'de yaşanan düzeltme sürüyor. Özellikle ana hisselerde sanki fon satışları var. Fonun biri ya da bazı fonlar fonda portföy değişimine gidiyorlar gibi. Bu nedenle dün de gördünüz, bankalarda yaşanan düşüşler dün de, ulaştırma gibi ba... Devamı »

  • 05.03.2024
    15:08

    Ekran Başındayım! Kalktım, iyi bir ter atmışım, duşumu aldım, iki gerçekleşmeyi kapattım, kahvaltımı yaptım ve ekran başına geçtim. Dediğim gibi, kötü bir durumum yok, ne zaman hafif bir ıslansam, direkt saçıma, saçıma diyorum da az olan saç... Devamı »

  • 05.03.2024
    08:58

    Değerli üyeler, Kısmi rahatsızlığım sürüyor. Ağır bir durum yok. Ama ter atıyorum. Size bu yazıyı yazmak için kalktım yeniden yatacağım. Soğuk algınlığı mı nedir anlayamadım. Nezle gibi bir durum, burnum bir kapanıyor, bir açılıyır. Ağrı-sızım yoktu, şimdi biraz baş ... Devamı »

  • 04.03.2024
    00:01

    Öncelikle bir uyarı yapmak istiyorum! Teknik Destek-Direnç Tablosunda yer alan hisseleri hemen iyi diye görmeyin! Aynı zamanda önemli ama düşme riski yüksek hisselere de düşüş riskleri görülsün diye dikkat çekiyorum. Bu nedenle asıl pay... Devamı »