Düzeltme Bitti Mi?

15.02.2024 09:13
  •  A 

Dün yine düşmemek için mücadele veren bir BIST gördük. 8917 seviyesi görülse de, benim beklediğim 8694 - 8622 ve 8562 ilk sıralı desteklerinden birini bile görmeden yeniden yükselişe döndü. Peki olmasından çekindiğimiz teknik düzeltme bitti ve yükselişe geçiyor muyuz? Bu soruya hemen evet diyemiyorum. Hala düzeltme riski geçerli. Eğer 9217 zirvesini geçmeden yeniden düşmeye başlar ve dün gördüğümüz 8917'nin altına inerse, uyardığım sıralı desteklere doğru hızlı bir düşüş riski yeniden tetiklenir. Ama 9217 TL zirve geçilirse, yeniden üst dirençlere doğru genele yayılan bir yükseliş dalgası başlar. Bunun şimdilik olmamasını diliyorum. Yoksa gerçekleşmeler yaşandıkça yeni öngörü verme konusunda zorluk yaşayacağız.

İşte ortada bir görüntü olduğu için, dün temkinli öneriler yapmakla yetindim. Bugün de temkinli durmaya devam edeceğim. Uygun seviyelerde yeniden yeni alımlarımı görebilirsiniz. Dün bankacılık ve gıda perakende sektörü ile kimya atak olan sektörlerdendi. Bugün de alıcılı bir açılışla başlayabiliriz. Ama devamı için tam emin değilim.

Teknik ek paylaşımları seans içinde yapmayı düşünüyorum. Hisse bazlı tekniklerde mevcut seviyeler kırılmadı ise geçerliliğini korur. Bu nedenle dd tablosunda hisse kodlarını yazıp filtre yaparsanız, hisselerin geçerli destek ve dirençlerini görebilirsiniz. Formasyon değişimlerini ise, gördüğüm zaman paylaşıyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 14.02.2024
    09:10

    Beklenenin gerçekleşmesi sizi paniğe düşürmesin. Bir süredir BIST için her an bir teknik düzeltmenin olabileceği uyarılarımı yaptığımı biliyorsunuz. Dün nihayet böyle bir realizasyonun ilk yansımasını gördük. BIST gördüğü 9217 zirv... Devamı »

  • 13.02.2024
    09:21

    Hisselerde kısmi düzeltmeler olsa da, sektörel olarak holding, banka, sanayi, gıda, enerji, sigorta, ulaştırma vs gibi alanlarda görevi alanlar öne çıkarak endeksin düşmesini engelledikleri gibi, yükselişin de kesintisiz sürmesine neden oluyorlar. Dün d... Devamı »

  • 12.02.2024
    09:09

    BIST geçen hafta ortasında realizasyon verdiği realizasyon sinyalinden bir günde yeniden yükseliş trendine geri dönüp, perşembe - cuma rekorları tazeledi ve haftayı da 9045 yeni TL zirvesi ile haftayı kapatarak, yeni haftaya da bu TL rekor zirveden başlıyor. Haftanın ilk g... Devamı »

  • 09.02.2024
    09:25

    Yükselişte ısrarını sürdüren BIST, dün TL bazında 8990 ile yeni zirve ve 8949 ile de yeni bir TL rekor kapanışı yaptı. Bir ara realizasyonlar mı geliyor derken, sonrasında yeniden alımlar hızlandı ve bu rekorları gördük. Bu arada parabolic sar ise satış yönüne... Devamı »

  • 08.02.2024
    09:27

    Tüm teknikleri taradım ama destek direnç paylaşımım gördüğünüz gibi oldukça az oldu. Bu da bana acaba bir teknik düzeltme riski mi yakın endişesi yaratmış durumda. Bu nedenle temlinli olmak, gerçekleşmeler olunca hemen yerine ne alalım diye aceleci ... Devamı »