BIST Rekorları Tazeledi!

09.02.2024 09:25
  •  A 

Yükselişte ısrarını sürdüren BIST, dün TL bazında 8990 ile yeni zirve ve 8949 ile de yeni bir TL rekor kapanışı yaptı. Bir ara realizasyonlar mı geliyor derken, sonrasında yeniden alımlar hızlandı ve bu rekorları gördük. Bu arada parabolic sar ise satış yönüne dönmüş görünüyor. Fakat orası da çok kararsız ki, 8991 görülürse yeniden alım yönüne geçecek görünümde. 

Ben realizasyon riskinden çekindiğim için, gerçekleşmeler oldukça kapatıp izlemede kalacağım. Belki tek tük olabilir ama, genel ve çok sayıda yeni öngörü vermeyi olursa bir düzeltme sonrası yapmayı düşünüyorum. Bu ısrarlı ve dik yükseliş beni fazlası ile tedirgin ediyor. Ansgr gayet iyi yükselirken dün bilançosu geldi. Bana göre mevcut fiyatının üstünde bir ederi hak eden bilanço yollamasına rağmen, son çeyrek karı öncekine göre daha düşük kalmış diye bir anda taban açıldı. İşte böyle sürprizler diğerlerinde de söz konusu olabilir diye, gayet iyi toparlanırken, benzer bir düşüşü yapacak öngörülerde yakalanmak istemiyorum. Bu nedenle bilanço döneminin bitmesine kadar daha temkinli durmaya devam edeceğim. 

TCMB Enflasyon Sunumu Yapıldı!
              Yeni başkan yardımcıları ile birlikte finans çevrelerinin karşısına çıktı. Bana göre mevcut politikaları kararlılıkla sürdüreceklerini ifade ettikleri gayet başarılı bir sunum oldu. Şu an için faiz artışları bitti ama indirim için aylık bazda enflasyonda düşüşün belirginleştiğini görmeden aceleci davranmayı düşünmüyoruz dedi. Ama bir bozulma görülecek olursa gereken sıkılaştırma tedbirlerini alırız dediler.

Bu arada yardımcıları ile çıkması ve onlara da konularına göre söz vermesi beklediğimiz bir tabloydu. Tabii bu esnada Cevdet Akçay'dan çok 7 ay öncesi almış oldukları TCMB'da tüm ayarların, dengelerin bozulduğu itirafını duyduk. Enflasyon ile politika faizinin, kredi faizlerinin, likiditenin, para politikası dengelerinin tamamen bozulduğu ve yedi aydır her şeyi normale döndürmeye çalıştıklarını ifade etti. Verileri yakından izleyeceklerini söyledi. Kısacası TCMB'nın gündeminde uzun süre faiz indirimi yok. Ama ek bir faiz artışı da olmayacak denince BIST ve hisseler buna pozitif bir tepki verdiler. Enflasyonun Mart sonrası zirve yapmasını beklediklerini, sonrasında ise hızlı bir ivme kaybı başlayacağını düşündüklerini söylediler.

Bugün sıralı direnç 8990 - 9100 ve 9300 seviyelerinde bulunuyor. Parabolic sar dün satım yönüne geçti. Ama yeniden 8991 görülecek olursa görüntü yine alım yönüne geçer. Aslında benim 2024 yılı için çok daha yüksek seviyeleri görmeyi beklediğim görüşümü biliyorsunuz. Tek sorun yükselişin kesintisiz ve çok dik olması. Uzun vadeli yatırım hisseleri bölümünde yer alan bilanço değerlendirmelerimdeki beklentilerimi de referans alabilirsiniz. 

Açılışta yine pozitif bir başlangıç bekliyorum. Realizasyon beklediğim durumda dahi pozitif ayrışacak hisseler hep olacaktır. Kimbilir belki de benim beklediğim düzeltme çok dah yüksek seviyeden olabilir. Umarım en kısa zamanda daha huzurlu öngörüler yapmaya başlarım.

Hepinize sağlık ve bol kazanç, güzel de bir hafta sonu dilerim.

NOT: 11:00'de Ekotürk Tv. skype bağlantım olacak.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 08.02.2024
    09:27

    Tüm teknikleri taradım ama destek direnç paylaşımım gördüğünüz gibi oldukça az oldu. Bu da bana acaba bir teknik düzeltme riski mi yakın endişesi yaratmış durumda. Bu nedenle temlinli olmak, gerçekleşmeler olunca hemen yerine ne alalım diye aceleci ... Devamı »

  • 07.02.2024
    09:29

    Yıl sonu bilanço günleri başladı. Bu oldukça zor bir bilanço dönemi olacak! Çünkü bazıları enflasyon muhasebesini uygulayacak, bazıları muaf olacak. Uygulayanların net karlarını değil de özkaynak artışlarını ve esas faaliyet karlarını bu seferlik ... Devamı »

  • 06.02.2024
    09:17

    Geçen yılın son aylarından beri pozitif açıklamaların geldiği bir sürece başladık. Ortodoks para politikalarına dönüş sonrası mı oldu, İsveç'in NATO'ya katılımını sağlamak için mi, yoksa olası bir İran'a müdahale planları için mi bil... Devamı »

  • 04.02.2024
    17:43

    Bir süredir sosyal medyada yer alan haberler nedeniyle görevi bırakması, ya da görevden alınması beklenen TCMB Başkanı sayın Hafize Gaye Erkan cuma akşamı görevden affını isteyerek ayrıldığını açıkladı. Aynı gece yayınlanan resmi gazetede ise; “375 sayılı Kanun ... Devamı »

  • 02.02.2024
    09:25

    BIST, Hamas-İsrail çatışmaları ile birlikte döndüğü TL zirveyi nihayet dün kırdı. Dün 8682 ile yeni TL zirve gördük ve 8646 ile yeni TL zirvesinden kapattık. Yükselişi holdingler, gsm, çimento, otomotivler, petrokimyalar öncelikli ve daha y&... Devamı »