BIST Haftaya Yeni Bir TL Rekorlar Başlıyor!

12.02.2024 09:09
  •  A 

BIST geçen hafta ortasında realizasyon verdiği realizasyon sinyalinden bir günde yeniden yükseliş trendine geri dönüp, perşembe - cuma rekorları tazeledi ve haftayı da 9045 yeni TL zirvesi ile haftayı kapatarak, yeni haftaya da bu TL rekor zirveden başlıyor. Haftanın ilk gününde en azından TL zirveyi daha da yukarı taşıyacaktır diye düşünüyorum.

2024 yılında Türkiye'nin de içinde bulunduğu 9 gelişmekte olan ülkeye 200 Milyar Dolar'ı bulan bir sermaye akımı olacağı haberleri, F16 satışı ile ilgili gelişmeler ve TCMB yeni başkanının ve yardımcılarının enflasyon sunumundaki başarılı performansın da bu yükselişi desteklediğini düşünüyorum.

Yarın ABD'de enflasyon verisi gelecek. Tüm dünya açısından önemli bir veri. FED için önemli olan istihdam oldukça güçlü sürerken, yarın gelecek olan enflasyon da istihdam gibi yükseliş yönünde olursa, bu takdirde faiz indirimlerinin ötelenmesi beklentisi daha da artacaktır. 

Böyle bir haftaya başlıyoruz ama, BIST pek de ABD enflasyonunu takacak gibi durmuyor. Yılın başından bu yana dünya genelinde pozitif ayrışma ile getiri zirvesinde bulunuyor. Aynı zamanda bilanço döneminde de olduğumuz için, realizasyon risklerimiz de devam ediyor. Bu gelişmeler arasında, bir kazaya uğramadan yol bulmaya çalışıyoruz. 

Gördüğüm potansiyel teknikleri ilgili tablolarda paylaşmaya devam edeceğim ama ben yine temkinli durmaya devam edeceğim.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 09.02.2024
    09:25

    Yükselişte ısrarını sürdüren BIST, dün TL bazında 8990 ile yeni zirve ve 8949 ile de yeni bir TL rekor kapanışı yaptı. Bir ara realizasyonlar mı geliyor derken, sonrasında yeniden alımlar hızlandı ve bu rekorları gördük. Bu arada parabolic sar ise satış yönüne... Devamı »

  • 08.02.2024
    09:27

    Tüm teknikleri taradım ama destek direnç paylaşımım gördüğünüz gibi oldukça az oldu. Bu da bana acaba bir teknik düzeltme riski mi yakın endişesi yaratmış durumda. Bu nedenle temlinli olmak, gerçekleşmeler olunca hemen yerine ne alalım diye aceleci ... Devamı »

  • 07.02.2024
    09:29

    Yıl sonu bilanço günleri başladı. Bu oldukça zor bir bilanço dönemi olacak! Çünkü bazıları enflasyon muhasebesini uygulayacak, bazıları muaf olacak. Uygulayanların net karlarını değil de özkaynak artışlarını ve esas faaliyet karlarını bu seferlik ... Devamı »

  • 06.02.2024
    09:17

    Geçen yılın son aylarından beri pozitif açıklamaların geldiği bir sürece başladık. Ortodoks para politikalarına dönüş sonrası mı oldu, İsveç'in NATO'ya katılımını sağlamak için mi, yoksa olası bir İran'a müdahale planları için mi bil... Devamı »

  • 04.02.2024
    17:43

    Bir süredir sosyal medyada yer alan haberler nedeniyle görevi bırakması, ya da görevden alınması beklenen TCMB Başkanı sayın Hafize Gaye Erkan cuma akşamı görevden affını isteyerek ayrıldığını açıkladı. Aynı gece yayınlanan resmi gazetede ise; “375 sayılı Kanun ... Devamı »