Tekniklerde Realizasyon Uyarıları Var!

31.01.2024 09:19
  •  A 

BIST Dün 8516 seviyesini gördü ama TL zirve olan 8562 seviyesine ulaşamadan realizasyonlar gelmeye başladı. Zaten düne ait yazımda da bu uyarıyı yapmıştım. Gece tüm teknikleri taradım. Yeni hisse paylaşımım daha az çıktı. Görüntülerin çoğunda kar realizasyonu risklerinin arttığını görüyorum. 

Lakin ulaştırmalar, bankalar, holdingler ve otolar gibi ana hisselerde hala yukarı devam edebilecek teknikler var. İşte burada ortada kalıyorum. Bunlarla BIST'e 8562 seviyesini kırdırabilirler. Ama eğer bu olmadan realizasyonlar devam ederse, dün de dediğim gibi ilk etapta endeks olarak 8252 - 8113 seviyelerine doğru bir düşüş yaşanabilir. Bunun hisselere yansıması %10'ları bulur. Hatta bazılarında biraz daha üstü olur. Eğer jeopolitik riskler bu denli artmış olmasa endişem daha az olacak ve dirençlerin kırmasına daha yakın olacağım. Ama dirençlere bu kadar yakınken, tekniklerde görülen realizasyon riskleri biraz çekingen davranmak gerektiğini söylüyor. 

Kısacası, genelde teknik bu riskler varken, ana hisselerdeki tekniklerle endeksi yeniden çevirebilirler. Ya da dün de olduğu gibi bunu yapıyor gibi görünüp, bu esnada diğer hisselere verip, sonra da ana grup hisselere de endeksin zirve seviyelerinden realizasyona geçebilirler. Böyle olursa geri gelme biraz daha fazla olabilir.

Şimdi karar burada sizde. Ya; ''madem böyle bir durum var, ben realizeleri yapar, düşerse alt desteklerden gerekirse 8562 geçilecek olursa daha üstten yeniden pozisyon açmayı beklerim'' de diyebilirsiniz. Ya da; ''yukarı gitme ihtimali teknik olarak mevcut ana hisseler varsa, riski böler %50 nakite döner de beklerim. Devam ederse eldekilerden kazanırım. Düşerse nakitle alım fırsatları kollarım'' diyebilirsiniz.

Ben tekniklerde değişimleri gördükçe paylaşımlarımı sürdüreceğim. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 30.01.2024
    08:58

    Aralığın son haftasından sonra başlayan ısrarlı yükseliş sonrası, bir süre 8000 üzerinde kalmak için ısrarlı davranın BIST, sonrasında sıralı üst dirençleri kırmaya yöneldi ve bunu oldukça hızlı yapmaya başladı. İsveç'in NATO'ya katılımını... Devamı »

  • 29.01.2024
    09:40

    BIST geçen haftayı güzel bir yükselişle kapattı. Eğer 8383 seviyesinin üzerinde bir hareketle haftaya başlayacak olursak, bu yükseliş 8562 seviyesindeki TL bazlı direncimize doğru devam edebilir. Esas olan bu zirveyi kırar mıyız, kıracaksak ne zaman bunu gerçekleşti... Devamı »

  • 26.01.2024
    09:37

    TCMB dün 250 baz puanlık bir faiz artışı daha yaptı. Sıkılaştırıcı para politikalarında faiz artışlarının bittiği, ama enflasyonun inişi görülmeden faizlerin mevcut seyrinin korunacağı ve faiz indirimi gündeme gelmeyeceği imasını yaptı. Bununla birlikte enflasyonda beklenen iniş ... Devamı »

  • 25.01.2024
    09:20

    JP Morgan iki gün önce bankalar için olası risklere dikkat çekmiş, olası riskler nedeniyle dördüncü çeyrek bilançoları öncesinde dört Türk bankasını negatif katalizör incelemesine aldığını açıklamış ve bu açıklama... Devamı »

  • 24.01.2024
    09:10

    Dün gece TBMM'nde yapılan oylama sonucu, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü oy çokluğu ile kabul edilerek onaylandı. Bir süredir bu konuda ABD ile gerilim yaşıyorduk. NATO üyesi olmayan bir ülkeye NATO'ya girmesi için onay vermedik diye, ... Devamı »