Moody's Günü!

12.01.2024 09:31
  •  A 

Geçen ay pas geçip, hemen bir ay sonrasına yeniden Türkiye Raporu açıklayacak olan Moody's için beklentiler görünümü pozitife çevirmesi ve hatta en azından bir kademe not artışı yaparak diğer ratingçilerle eşit notlara çıkartması yönünde. Ama geçen ay da bu beklenti varken, pas geçip beklentileri boşa çıkartınca, borsada sert realizasyonlar yaşanmıştı. Moody's kararı gece bizim piyasalar kapandıktan sonra gelecek.

Kısacası sadece görünümü pozitif yapmak yeterli olmaz ve realizayonlar yaşanabilir. Görünüm pozitif ve bir kademe not artışı olursa, aslında bunu da öncesinde banka ve holdingler dahil satın almış bir borsamız olduğu için, alımlar da olsa, devamında yine realizasyon riski var diye düşünüyorum. Yani not artışında 8300-8500'e doğru bir gapli açılışla haftaya başlarız.  Ama sonrası dediğim gibi realizaysonlara sahne olabilir. Teknik olarak 7992 - 8010 seviyelerini geçersek yükseliş sürebilir. Bunu da sanki Moody's not artışı yaptırırsa yaptıracak gibi duruyor. Yoksa bu seviyelerin altında realizasyon riski artacaktır. 7400 altına inecek bir BIST tekniğinde ise, daha altta dikkat çektiğim düşüş desteklerine doğru düşüşler yeniden piyasanın gündemine gelir.

Bugün cari açık rakamları açıklanacak. Düşen bir cari açık beklentisi piyasaları pozitif etkiler. 1.7 Milyar TL aylık açık beklentisi var. Yıl için de şimdilik 39 Milyar Dolar altı yıllık açık beklentisi mevcut.

Dün açıklananan ABD Aralık TÜFE'si beklenti olan %0.2'nin üstünde %0.3 olarak gerçekleşince, dışarıda realizasyonlar yaşandı. Bu durum benim uyarısını yaptığım FED indirim beklentilerinin düşmesine, en erken 5-6'ncı aylara ötelenmesine neden olabilir.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 11.01.2024
    09:38

    Bankalar raporu açıklayıp, aynı zamanda banka hisselerini yoğun şekilde alarak BIST'i yukarı hızlandıran Bank Of, sonrasında açıklanan Halkbank birinci Owens davasının düşmesi haberi ile bankaları %10 civarı üstten verirken yükseliş tavan olan Halkbank'ın desteği... Devamı »

  • 10.01.2024
    07:22

    Pazartesi günü banka raporu açıklayıp, aynı zamanda da ucuz dediği özel bankalarda ciddi alım yapan Bank of ABD, dün 1'nci Halkbank Davası olan Owens Davası düşünce, seans başında tavan olan Halkbank hisselerinin desteği ile güne yüksek başlayan ban... Devamı »

  • 09.01.2024
    08:50

    Teb ve bank of abd'nin satışlarla baskı yapması BIST'in yükselişini durduramadı. TEB nette satmaya devam ederek aralık ayının son gününden itibaren nette 5 Milyar TL satış fazlasını geçti. Bu esnada gün içinde satışlarla devam eden bank of abd de, dün o... Devamı »

  • 08.01.2024
    09:14

    BIST yeni yıla salı günü 7634'e kadar yükselişle başlamış, hemen ardından çarşamba günü ise sert bir kayıpla 7411'e düşmüştü. Bu düşüş 7530 seviyesinin altına indiği için beni tedirgin etti. Aynı zamanda 29 Aralık Cuma gün&... Devamı »

  • 05.01.2024
    09:27

    Maalesef hiç arzu etmediğim bir borsaya döndük! Tek bir kurum tüm borsaya şekil ve yön verir hale geldi! Bank of abd salı günü 600 Milyon TL ile en yüksek alıcı idi. BIST yıla yükselerek başladı. Çarşamba günü ise 2 Milyar TL nette sat... Devamı »