Bankalar BIST'i Ne Kadar Tutar?

10.01.2024 07:22
  •  A 

Pazartesi günü banka raporu açıklayıp, aynı zamanda da ucuz dediği özel bankalarda ciddi alım yapan Bank of ABD, dün 1'nci Halkbank Davası olan Owens Davası düşünce, seans başında tavan olan Halkbank hisselerinin desteği ile güne yüksek başlayan bankalarda bir gün evvel aldıklarının ciddi kısmını %10 civarı karlarla geri verdi. Bu esnada banka dışı sektör ve şirketlerin çoğunda zaman zaman devre kesiciler çalışıp, çoğu fiyat olarak geri geldiler. Hemen belirtmek isterim ki; düşen sadece tazminat talebi ile açılmış olan birinci Owens Davası. Tazminat talepli açılmış ikinci dava ve ceza davası hala görülmeye devam ediyor.

Düne ait beklenti yazımda ve dün seans başlangıcında Ekotürk Tv. skype bağlantımda bu gelişmeler ve 2024 için genel beklentilerim ve gelen sorular hakkındaki görüşlerimi paylaşmıştım. Skype bağlantımı gece sitemizin ana sayfasındaki videolar kısmına yükledim. İzlememiş olanlarını izleyebilir.

BIST, dün yeni yılın yükseliş başlangıçlarının yakın dirençlere ve stochasticlerin dirençlere ulaşması nedeniyle realizasyon yaşadı. Bu teknik bir düzeltme olacak olursa DD Tablomuzda paylaştığım alt sıralı desteklere doğru eksilerin sürdüğünü görebiliriz. Bankalarla yükselmiş olan BIST, yine bankalarla yoluna devam edebilir mi dersek, tekniklerde xbank ve banka paylaşımlarımda mevcut olan fincan-kulp görüntüleri nedeniyle bu mümkün olabilir. Ama fincan-kulplar çalışmayacaksa bugün halkbank'ın da çözüldüğünü, halkbank'ın olası çözülmesi halinde diğer bankalardaki satışların bugün biraz daha arttığını görecek olursak, karşılığında diğer sektör ve hisseleri alarak BIST'i yine düşürmeden yükseltmeyi düşünen birileri olur mu emin değilim. Ben biraz daha düzeltmenin sürebileceği görüşündeyim. Bankaların tekniklerinideki gelişimi, DD Tablomuzda bankalar için bir gün önceki teknik paylaşımlarımın hangi yönde kırılacağını takip ederek anlayabilirsiniz.

NOT: İzmir'de evin doğalgaz kombisinde arıza varmış. Evde sıcak su ve ısıtma sorunu var dediler. Kombiciler olur da gecikir falan, evde eşim ve kızımı üşütmeyeyim. Bu nedenle az sonra İzmir'e doğru yola çıkacağım. Öğle saatleri civarı ekran başına geçerim. Bu arada aranızda olmayacağım.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 09.01.2024
    08:50

    Teb ve bank of abd'nin satışlarla baskı yapması BIST'in yükselişini durduramadı. TEB nette satmaya devam ederek aralık ayının son gününden itibaren nette 5 Milyar TL satış fazlasını geçti. Bu esnada gün içinde satışlarla devam eden bank of abd de, dün o... Devamı »

  • 08.01.2024
    09:14

    BIST yeni yıla salı günü 7634'e kadar yükselişle başlamış, hemen ardından çarşamba günü ise sert bir kayıpla 7411'e düşmüştü. Bu düşüş 7530 seviyesinin altına indiği için beni tedirgin etti. Aynı zamanda 29 Aralık Cuma gün&... Devamı »

  • 05.01.2024
    09:27

    Maalesef hiç arzu etmediğim bir borsaya döndük! Tek bir kurum tüm borsaya şekil ve yön verir hale geldi! Bank of abd salı günü 600 Milyon TL ile en yüksek alıcı idi. BIST yıla yükselerek başladı. Çarşamba günü ise 2 Milyar TL nette sat... Devamı »

  • 04.01.2024
    08:55

    2023'ün son ayında birçok kez uyarısını yaptığım 7530 altında yaşanacak teknik risk halen geçerli. Aralık ayının ikinci yarısında tekrarladığım uyarı yazılarımı okuyabilirsiniz. Yeni yıla pozitif başlayan BIST, dün kar satışları yaşadı. 7660-7794 sıralı dirençleri ... Devamı »

  • 03.01.2024
    09:26

    Dün yılın ilk işlemlerine pozitif başladık. Ama teknik olarak 7667 bollinger ve 7794 seviyesindeki dirençlerin geçilmesi önemli. Bu iki sıralı seviye kırılmadan her an realizasyonlar da gelebilir! Önümüzde enflasyon muhasebesi uygulanacak bilanço belirsi... Devamı »