BIST Hisse Bazlı Ayrışmalar Yaşamaya Devam Ediyor.

13.09.2023 09:27
  •  A 

İki gündür BIST ciddi eksilere dönüyor, sonra dün olduğu gibi yine ciddi yükselişe geçip, sonra yeniden bu artılar kayboluyor. Bu esnada banka hisseleri gibi birçok hisse birkaç gün öncesi gördükleri seviyelere göre oldukça realizasyon yaşamış durumdalar. Ama çimentolar, sigortalar, toaso, aygaz, enkaı, tkfen gibi pozitif ayrışmaların da sürdüğünü görüyoruz. Kısacası teknikler yine önemli. Topyekün hareket eden bir BIST yok. 

Bu yüzden hisse bazlı takip etmek yine önemli. Ama endeks olarak 8060 gapi var. 8070 seviyesi görülecek olursa parabolic satış yönüne döner. Bu takdirde satışların 7900 bollinger desteğine, sonra da 7500-7400 düzeltme desteğine doğru indiğini de görebiliriz. Bu endişenin kaybolması için BIST'in 8400 direncini kırıp, yeni zirvelere doğru yükselişi sürdürmesi gerekir. Ben teknik bir düzeltme olmadan 8400 seviyesinin kırılmasını şimdilik beklemiyorum. Bu nedenle öncesinde olabilecek bir düzeltmeden çekiniyorum. Ama endeks mimarları gördüğünüz gibi, önceden aldıkları hisselere verirken, diğer bazı hisseleri yukarı taşıyıp, endeksi yine de yüksek tutmayı başarıyorlar. Bu durum böyle sürerse, benim endişem yersiz olur. Ama gördüğümü paylaşıyorum. Zaten dikkat ederseniz endeks için düzeltme beklememe rağmen, toaso ve aygaz gibi açık öngörülerimde de yüksek dirençleri bekliyorum.

Yani yükselişi yine de kaçırmıyoruz. Ama sigorta sektörünü en başından beri kaçırdım. Bu sektörde nedense ciddi öngörü veremeden izleyici olduk. Yapacak bir şey yok. Elimizden geldiği kadar doğru gördüklerimizi, bildiklerimizi yapmaya çalışıyorum. Umarım sert kayıplar yaratacak düşüşlere yakalanmadan mümkün olduğunca kazanarak yolumuza devam ederiz. 

Şu ana kadar gayet iyi gelmişken, teknik bir düzeltmeye yakalanıp yol kazası yaşamak istemiyorum. O yüzden TCMB 21 Eylül faiz kararına kadar temkinli duruşum sürecek.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 12.09.2023
    09:25

    Dün BIST günü hatırı sayılır bir düşüşle kapattı. Peki endeks bazında yaşanan bu düşüş, hep uyarısını yaptığımız teknik düzeltme miydi? Hayır, sadece kısmi bir kar satışıydı. Düzeltme çok daha derin olur. Eğer düzeltme olacaksa, birkaç ... Devamı »

  • 11.09.2023
    09:16

    Kredi Derecelendirme Kurumu Fitch de, Moody's gibi notomuzu sabit bırakıp, negatif olan görünümü durağana çevirdi. Seçimler sonrası kurulan yeni ekonomi kabinesi ve TCMB yönetimi sonrasında yapılanların pozitif olduğunu, Ortodoks politikalara dönü... Devamı »

  • 08.09.2023
    09:19

    BIST düşmeden yeni TL rekolarlala yoluna devam ediyor. Ortodoks politikalara dönülmesi nedeniyle başlatılan faiz artışları ve maliye tedbirleri sonrası kredi kurumlarından pozitif açıklamalar duyuyoruz. Bugün Fitch Türkiye değerlendirmesi bekleniyor. Not artışı olmasa... Devamı »

  • 07.09.2023
    09:40

    Dün 21 yıllık iktidarın en son OVP(orta vadeli program) açıklandı. Peki bizim sorunumuz yıllardır yanlış, eksik OVP'ler miydi? Hemen hemen hepsinde aynı hedefler yer aldı. Hatta son OVP'de ileriki yıllarda ulaşılması beklenen, işsizlik, enflasyon, kur, cari açık gibi hedef... Devamı »

  • 06.09.2023
    09:23

    BIST yine bildiğimiz gibi! Yani düşmüyor. Biz düzeltme endişesi yaşarken, BIST bir günlük ya da seans içinde kar realizasyonlarını yaşayıp, hatta arada eksi olup, birgün eksi kapatıp, sonra yeniden yükselişe geçiyor. Dün de, gördüğü... Devamı »