Satışlara Hazırlıklı Olun!

15.05.2023 09:50
  •  A 

Günaydın.

Sonuçlar hala netleşmedi. Sayılamayan çok oy var daha. Ama ilan edilmiş son durum borsada çok sert satışlara neden olacak gibi duruyor. Hemen her hisse için durum aynı gözüküyor. Eğer tabanlar olursa şaşmayın. Ama ben tabanlardan alım yapılabileceğini düşünüyorum. 

Eğer bu seçim sonuçları değişmeyecekse, tabanlayan hisselerde sonra alıcılar gelecektir. Yabancı ve-veya değişim olacak diye alanlar şimdi satışa geleceklerdir. Ama sonra ise değişim endişesi ile satanların alımları sahne alacaktır görüşündeyim. Bu işlemler çok hızlı olacağı için yetişmek zor olabilir. Devre kesiciler oluşacaktır. 

Ne diyelim seçim sonuçları herkese hayırlı olsun.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 15.05.2023
    03:24

    Henüz resmi sonuçlar tamamlanmadığı için bu sözü sarf ettim. Şu anki tabloya göre ikinci tura kalma ihtimali de var gibi duruyor. Bu seçim bir şeyin altını bir daha çizdi! Türk seçmen sol partiye ve adaya oy veremiyor. Sağ seçme... Devamı »

  • 12.05.2023
    09:02

    M.İnce'nin adaylıktan çekileceği söylentileri ile haftaya yükselişle başlayan BIST, dün İnce'nin çekildiği açıklaması ile çok sert bir yükseliş yaşadı. 1,5-2 aydır yazılarımda belirttiğim kchol öncülüğünde holdingler, Isctr&... Devamı »

  • 11.05.2023
    09:39

    Açıklanan bilançolarda ülkemizde çok sayıda can ve mal kaybına neden olan deprem felaketinin etkileri görülüyor! Ciddi bir süre ülke genelinde arz ve talepte, iş gücünde daralma yaşandı. Bu etkinin bir tarafı. Diğer kısmı da, depremin etki... Devamı »

  • 10.05.2023
    09:31

    Yine bir bilanço dönemindeyiz. Benim bilanço dönemlerinin riskleri, sürprizleri nedeniyle çok sevmediğim bir dönem olduğunu ara ara yazarım. Peşin vergi tahsilatları yüzünden üç aylıklarda beklenmeyen bozulmalar görülebilir. Ka... Devamı »

  • 09.05.2023
    09:38

    Öncelikle BIST ve hisseler zaten çok iskontolular. Banka bilançoları gelen karlarla hala yüksek potansiyel taşıyorlar. Diğer sektör ve şirketlerde son çeyrek bilançolar deprem ve seçimin belirsizlikleri yüzünden beklentilerden düşü... Devamı »