Millet İttifakının Adayı Açıklandı!

07.03.2023 09:27
  •  A 

Kemal Kılıçdaroğlu ittifak adayı, diğer genel başkanlar da cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ilan edildiler. Ankara ve İstanbul belediye başkanları da, cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun uygun gördüğü bir tarihte, icracı cumhurbaşkanı adayı olarak görevlendirilecekler. Ne diyelim hayırlısı olsun.

Son birkaç gün gösterdi ki, borsa yatırımcısı iktidar değişimini istiyor. İttifakın bozulduğu haberlerinde satışlar gelirken, dün masa yeniden bir araya gelince, bankalar ve ana şirketler başta genele yayılan bir alım yaşandığını gördük. 

BIST için sıralı üst dirençlere çok yakınız. 5705 zirvesini kırıp yeni TL zirvelere yönelir miyiz derseniz, evet ama bence hemen değil. Henüz aradaki dirençler de önemini koruyor. Bu seviyeleri DD tablomuzda bulabilirsiniz. En üst direnç kırılmadan erken heveslenmek istemem. Kaldı ki, cuma günü altılı masadaki gerilim sonrası düşen borsayı yukarı çeken kamu bankası kaynaklı alımları da unutmamak lazım! O alımlar düşüşe mi müdahaleydi, yoksa düşüşün neden yaşandığı algısına mı? Eğer masanın dağılması nedeniyle borsa düşüyor algısı oluşsun istenmediyse o alımlar yapılmış olabilir. Bu durumda, bugün de masanın adayı açıklandı borsalar coştu denmesin istenirse cuma yapılan alımların realizasyonları gelir mi diye endişem var. Bu nedenle temkinli olmakta yine de yarar var.

Ama eğer bilanço ederlerini dikkate alarak hisse seçerseniz, satışlara yakalansanız da, sonrasında ilk fırsatta bu hisselerin yeniden toparlandıklarını görürsünüz. Bankalar, sahol, kchol, tuprs piyasada belirleyici olabilir. İki holdingin paylaştığım son üst dirençlerine çok yakınız. Eğer bu dirençler kırılacak olursa alımları güçlenir ve diğer sektör ve hisselere de yansıdığını görürüz diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi, yine üst dirençlerini kıramayabilirler.

Neyse, teknik gördüklerimizi paylaşmaya devam edeceğim. Ara ara da yeni öngörülerim gelebilir. Ama şimdilik oluşan hava geçici olur da, kar realizasyonları yaşanırsa zirvede öngörü vermiş olmak istemediğimden, açık öngörülerimin gerçekleşme kapanışları ile yetinmeyi tercih ediyorum. Bu arada yükseliş sürerse, ana endeks dışı hisselerde de ayrışmalar başlayacaktır. Umarım bu dönem başlar. Ama seçimlere kadar bu ülke daha çok gerilim nedeni yaşayabilir. Hakikaten çok rahat olmadığımı bilmenizi isterim. Umarım korkularım geçersiz olur ve seçimlere kadar gayet normal bir süreç yaşarız.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 06.03.2023
    09:19

    Bir gün balık tutmaya gittim, ne masa kalmış, ne cam çerçeve:) Akşam dönerken bir arkadaşım aradı, ''bizimki yine balığa çıkıyor, bakalım bu sefer neresi karışacak dedim, masa dağıldı'' diye takılıyor:)) Neyse cumadan beri o oldu, bu oldu dinliyoruz... Devamı »

  • 02.03.2023
    09:25

    Teknik olarak çok önemli bir direnç olan 5315 seviyesini şubat ortasında iki kez denedik ama kıramayıp dönmüştük. Dün bir kez daha bu seviye geçildi ve üzerinde kapanış yaptık. Henüz daha resmi bir açıklaması yapılmayan, Varlık Fonu'... Devamı »

  • 01.03.2023
    09:15

    Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan yasa Mecliste kabul edildi. Cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe girecek. Yasayı bekleyenlere hayırlı olsun. Devlet için çok ciddi bir kaynak ihtiyacı daha doğacaktır. Bilançolar Hızlandı! Yıl so... Devamı »

  • 28.02.2023
    09:39

    Borsanın deprem sonrası 8-10 Milyar TL'lik BES desteği ve şirketlerin geri alım açıklamaları ile deprem sonrası açılan BIST, bu alımların BES kaynaklı olanları bitince yeniden aşağı-yukarı dalgalanmaya başlayınca, yeni bir destek paketi spekülasyonu ortaya atıldı! Varlık F... Devamı »

  • 27.02.2023
    09:35

    Yoksa, uzadıkça ülkede gerilimler artacak. Siyaset çok sertleşecek gibi duruyor. Umarım en geç zamanında seçimleri yapıp bitiririz. Yıllardır TCMB dahil, tüm kurum ve üniversiteler için hep liyakatın önemine vurgu yapıyorduk. Kurumların öze... Devamı »