BIST Zirveyi Deneyecek Mi ?

02.03.2023 09:25
  •  A 

Teknik olarak çok önemli bir direnç olan 5315 seviyesini şubat ortasında iki kez denedik ama kıramayıp dönmüştük. Dün bir kez daha bu seviye geçildi ve üzerinde kapanış yaptık. Henüz daha resmi bir açıklaması yapılmayan, Varlık Fonu'nun 1 Milyar Dolar'lık hisse alacağı haberi sonrasında yükseliş yaşanıyor. 5315-5320 üzerinde kalırsa yükseliş ivme kazanabilir. Ama sırası ile 5445(bollinger), 5568, 5651 ve 5704 diye dirençler var. Bunları sırasıyla kırar mıyız göreceğiz. Destek alımları bunu mümkün kılıyor. Eğer olur da ara dirençler geçilir 5704 en üst direnç kırılırsa, işte asıl o zaman hızlanan yeni bir yükseliş trendi başlar. Açıkçası, yabancı takası düşmeye devam ettiği için, çok rahat değilim. 5445 bollinger direnci seviyelerinden, ya da orayı kıracak olursa bile zirve ile bu seviye arasında kar realizasyonları riskleri yüksek diye düşünüyorum. Ama teknik olarak gördüğümü yine de yazıyorum. 

Bilançolar sürüyor. Sahol beklentilerin %57 üzerinde bir kar açıklamış. Detaylarını bilanço değerlendirmelerimde paylaştım. Bilanço ederi çok yüksek bir hisse. Yazdığım beklentim bile ciddi ingirgenmiş bir rakam. Kısacası seçim sonrası yabancının döneceği ortam oluşacak olursa, bu fiyatların çok yüksek yerlere gittiği görülebilir. Şirketin piyasa değeri iki yıllık karına denk geliyor. Bu çapta bir holding için çok ciddi iskonto içerdiği görüşündeyim. Şirket geri alımlarına devam ediyor. Ama altı ve dokuz aylık bilançolarında da yüksek karlar gelmiş olmasına rağmen, arada gördüğünüz gibi ciddi kar realizasyonları yaşadı. Benzeri kar satışları yine olabilir. Ama 46.42 seviyesindeki üst direnç aşılacak olursa ki, bugün bunun yaşanmasını bekliyorum. Bu takdirde DD(destek-direnç) Tablosunda paylaştığım üst seviyelere doğru hız kazanabilir. Tam uzun vadeli yatırım hissesi örneği yani.

Neyse, benzer bilançosu gelen dikkat çeken ya da listelerimizde olan hisselerin bilanço değerlendirmelerini ilgili tablolarımızda fırsat buldukça paylaşmayı sürdürüyorum. Okuyabilirsiniz.

6'lı Masa Adayını Açıklayacak Mı?
             Muhalefet liderleri toplanıyor. Bakalım bu sefer aday ortaya çıkacak mı? Ama ülke bu kadar önemli gündemler yaşarken, hala bir aday açıklamamış olmalarını büyük hata olarak görüyorum. Kimi aday göstereceklerse açıklamaları gerekirdi. Olası adaya göre BIST'in de pozitif etkilenmesi söz konusu olabilir. Ben artık, insanlara eleştiri yaptı, karşı görüşünü söyledi diye hakaret edilmeyen, özellikle kurumların, okulların başlarında liyakata önem verilen insanların seçildiği bir Türkiye'ye geri dönmek istiyorum. Yaşadığımız sorunların ana nedeni bu konuya önem verilmemesi. Ama ülke hepimizin. Sonuçta ister depreme müdahale olsun, ister öncesinde yapılması gerekenlerin yapılmadığı yıllar olsun, ister ekonomi yönetiminin aldığı hatalı kararların tüm ülkemize yaşattığı yükler, tablolar olsun bunların hepsi liyakata önem verilmemesi nedeniyle yaşadığımız sorunlar. Biz önemli bir yaş dönemimizi kaçırdık. Umarım çocuklarımız için, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimiz, demokratik, laik bir ülke olarak, adalet, hukuk, eğitim, insan hakları, ekonomi ve ahlak olarak çok daha güzel günlere gider.

NOT: Yarın aranızda olmayacağım. Aylar sonra nihayet kısmetse balık tutmaya gideceğim. Tüm gün Didim Kazıklı açıklarında teknede arkadaşlarımla olta atacağım. Bu nedenle haftanın son günü piyasalar size kalıyor. Umarım döndüğümde yeni TL zirvelerin yaşanmış olduğunu görürüm. Ama bu akşam seans sonrası yarına ait teknikleri de paylaşacağım. Yarının tarihi ile göreceksiniz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 01.03.2023
    09:15

    Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan yasa Mecliste kabul edildi. Cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe girecek. Yasayı bekleyenlere hayırlı olsun. Devlet için çok ciddi bir kaynak ihtiyacı daha doğacaktır. Bilançolar Hızlandı! Yıl so... Devamı »

  • 28.02.2023
    09:39

    Borsanın deprem sonrası 8-10 Milyar TL'lik BES desteği ve şirketlerin geri alım açıklamaları ile deprem sonrası açılan BIST, bu alımların BES kaynaklı olanları bitince yeniden aşağı-yukarı dalgalanmaya başlayınca, yeni bir destek paketi spekülasyonu ortaya atıldı! Varlık F... Devamı »

  • 27.02.2023
    09:35

    Yoksa, uzadıkça ülkede gerilimler artacak. Siyaset çok sertleşecek gibi duruyor. Umarım en geç zamanında seçimleri yapıp bitiririz. Yıllardır TCMB dahil, tüm kurum ve üniversiteler için hep liyakatın önemine vurgu yapıyorduk. Kurumların öze... Devamı »

  • 24.02.2023
    09:20

    Dün faiz kararını açıklayan TCMB PPK(Para Piyasası Kurulu) 50 baz puanlık indirim yaptı. Böylece haftalık politika faizi %9 seviyesinden %8.50 seviyesine indirildi. Gerekçe olarak veriler daha iyi olsa da, jeopolitik riskler ile faiz artışlarının gelişmiş ülkelerde reses... Devamı »

  • 23.02.2023
    09:24

    Genel beklenti faizlerin yine düşürüleceği yönünde. Oran olarak da 100 baz puan indirimle haftalık politika faizinin %8'e indirilmesi bekleniyor. Bu oranın çok üstünü bekleyen görüşler de var. Benim de beklentim 100 baz puanlık bir indirim... Devamı »