BIST Kayıplarını Telafi Ediyor!

16.02.2023 09:54
  •  A 

BIST için açıklanan destek kararları sonrasında, dün neredeyse hisselerin çoğu tavan oldu. Özellikle devlet katkılı BES'lerin hisse oranlarının yükseltilmesi ile on gün içinde BIST'e yaklaşık 10 Milyar TL civarı alım gelecek olması bu tavanların bir süre daha devam etmesini sağlayabilir. Aynı şekilde şirketlerden de ciddi tutarlarda geri alım kararları açıklandı. Bunların hepsi BIST'in bugün de alıcılı başlamasına neden olacaktır diye düşünüyorum. Alınacak hisseler konusunda açık öngörülerimizi referans alabilirsiniz. Açık öngörüler gerçekleştikçe kapatmayı düşünüyorum.

Tek Yürek Kampanyası!
              Dün çok sayıda tv ve radyonun düzenlediği yardım kampanyası bittiğinde 116 Milyar TL'ye yakın inanılmaz bir para toplandı. Yardımın 80 Milyar TL civarı kamu ya da kamu kontrolündeki banka ve kurumlardan gelmesi ise başka ilginç bir durum! Siyasi iktidar izni olmadan yaptıkları yardım tutarını bağışlamaları zor olur. İktidarın kampanyaya desteğini göstermiş oldular bence. Ama aklıma takılan konu, özellikle halka açık kamu bankalarının sermayelerinin de üzerinde bir yardımı nasıl yapabildikleri. Bu yardımlar sonrası bilançosunun görüntüsü ve olası borsa fiyatları! Bu hesaplar gündeme gelince borsa fiyatlarında olumsuz baskılar yeniden görülebilir. Milletimizin yaptığı bağış tutarları da ülke olarak depremden çok etkilendiğimizi gösteriyor.

Bu ortamda birçok tavan ile güne başlanmasını bekliyorum. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 15.02.2023
    02:56

    Maalesef ülke olarak çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Şu ana kadar kurtarma faaliyetleri yüzünden hassas arama yapıldığı için yoğun enkaz kaldırımı yapılmıyordu. Maalesef artık yaşam belirtisi alınmayan yerlerde enkaz kadırma faaliyetine geçildiği ... Devamı »

  • 10.02.2023
    10:37

    Maalesef yardımlarda bölgede yaşanan çok büyük bir sorun var! 1999 depreminde ben de hemen bölgeye gidip, tek tek deprem şehirlerini Yalova'dan başlayıp gezmiştim. Doğal olarak duyan herkes, ülkenin her yerinden bir şeyler yapmak istiyor. Paralar hesaplara gittiği... Devamı »

  • 08.02.2023
    12:53

    Öncelikle yazmak istiyorum ki, ilan edilen pazartesi gününe kadar öngörü yazmak, teknikleri paylaşmak istemiyorum. Bu bana adil, etik, ahlaki, hukuki gelmiyor. Türkiye'nin 10 ili ve çevresini kapsayan, 13,5 Milyon nüfusu doğrudan, daha fazlasını da... Devamı »

  • 07.02.2023
    11:36

    Ülke böyle bir felaket yaşarken borsa tatil olmalıydı. Göçük altında binlerce hayat kurtarılmayı beklerken, milyonlarca insan deprem mağduru olmuşken, başkalarının borsada alım satım yapması hem ahlaki değil, hem de etik değil. Milyonlarca yatırımcı kendisinin, yakınının c... Devamı »

  • 07.02.2023
    09:46

    Maalesef ancak böyle büyük afetlerde insan olarak ne kadar aciz kaldığımızı ve insanlar arasında hiç bir farkın olmadığını anlıyoruz. Tüm Türkiye ve dünya, hiç bir etnisite, inanç, dil, ırk gözetmeden elbirliği ile enkaz altında kalan vatandaşl... Devamı »