Teknik Alım Öngörülerim Gelebilir!

11.01.2023 09:52
  •  A 

Öncelikle yeni üye olan arkadaşlarımız, lütfen beklenti yazılarımı en azından on gün öncesinden itibaren okusunlar. Çünkü Endeks 5704'e yükselirken her an düşüş başlayabileceği, %10, %15'i bulbilecek sağlıklı teknik düzeltmeye dönüşebileceği, bu nedenle kredili olmamanız gerektiğini, hatta %50 nakit iyi bir tedbir olacağını yazdım durdum. 5258 altında ikili tepe riskini, kırarsa devre kesicilerin yağacağını, 5045 hadi diyelim 5000 seviyesinin şimdilik kırılmasını beklemediğimi, ama kırarsa da 4850-4700 seviyelerinin görülebileceği bir düzeltme riskine çok kez dikkat çektiğimi okuyacaksınız.

Neden şimdi bunları bir daha okuyun ya da yeni üye olanlar okusunlar peki? Çünkü yaşanan düşüş sürpriz mi, bekliyor muydunuz, riskler arttı mı gibi paniğe dönüşen soru tipleri gelmeye başladı onun için. Zirvede yaptığım tüm uyarıları görmemiş olanlar, dikkate almayanlar, şimdi ben yeni alım öngörülerime başlayacağım derken de, panikle satıp zararlarını kalıcı hale getirebilirler diye endişe ediyorum.

5704 seviyesine göre %15 düzeltme uygularsanız kaç olur bir hesaplayınız lütfen. İşte bu yaşanıyor şu an. Sebep aramayın bile. Çünkü benzer sebepler endeks yükselirken de vardı ama dikkata alınmıyordu. Yeni olan bir şey var mı ki, uzun süredir olması gereken teknik düzeltme yaşanıyor. Sorun %15 ile sınırlı kalacak mı? Çünkü düşerken de sınır tanımaz, desteklere aldırmaz ise, o zaman daha da alt seviyeleri görebilecek bir düzeltme yaşanabilir.

Bu kısmını bilmiyorum ama benim için bu düzeltme teknik olarak iyi bir alım fırsatıdır. Bu nedenle yeni teknik öngörülerim gelmeye başlayabilir. Ama alım öngörülerime rağmen düşüşlerin sürme riski olabilir. Tam tersi, yine hızlı alıcılı başlayıp, yeterli öngörü yapma fırsatı da bulamayabilirim. Kısacası düşüş sürme riski yüzünden alım öngörülerim olan hisselerde de kademeli alımlar düşünülmeli. 

Ama bu vakitten itibaren alacağınız hisseler için bir süre beklemeyi göze almanız gerekebilir. Seçimlere giderken açıklamalar sertleşiyor. Yaşayacaklarımıza göre piyasa şekillenir. Ama seçim öncesi iktidarlar borsaların yükselmesini tercih ederler. Bu nedenle ben yakında destek bulup yukarı döneriz beklentisindeyim. Ayrıca da 12 aylık bilançoların yine birçok hissede gayet iyi gelmesini bekliyorum. Bu dönem bilanço ederine göre iskontolu hisselerde olmaya çalışın. Manipülatif yükselen hisseler çok can yakabilir.

Bugün destek-direnç paylaşmayacağım. Dün paylaştıklarımda olası alt destekleri de yazmıştım zaten. Onlardan bakabilirsiniz. Yeni öngörülerim bir anda gelmeyebilir. Görüyorsunuz dün de bir artı, bir eksi olduk ama seans sonu satış yağdı. Artık duruma ve hisslerime göre öngörülerimi yapacağım. Umarım istediğim yerleri görür ve oralarda öngörü vermeye yetişebilirim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 10.01.2023
    09:49

    Bugünlerde nedense uyanamıyorum. Daha doğrusu gün doğmadan bir türlü yataktan çıkamıyorum. Yaşlanıyoruz sanırım. Gece yatışımı en geç 01:00'e indirmem lazım. Böyle geç başlayınca da adapte olmak zor oluyor. Neyse piyasaya dönersek, Ço... Devamı »

  • 09.01.2023
    09:46

    Uzun zamandır sürekli yükselen endeks ve hisseler için yaptığımız düzeltme hareketini yine çok hızlı bir şekilde yaşadık sanki! Sanki diyorum, çünkü henüz olası düzeltme bitti mi net değil. Bugün-yarın bunu anlayacağız. Evet, düz... Devamı »

  • 06.01.2023
    09:45

    Uzun zamandır uyarısını yaptığım düşüşler yaşanıyor ve düzeltmeye dönüşmüş durumda. Dün 5258 altına inince ikili tepe denen düşüş formasyonu tetiklendi ve bir anda satışlar derinleşip devre kesiciler başladı. Borsa da devre kesti, açıldı bir daha d... Devamı »

  • 05.01.2023
    09:48

    BIST iki gün kapanışını eksi yaptı. Hisselerin çoğunda da eksi kapanışlar ve seans esnasında düşüş nedenli devre kesiciler oluştu. Şimdi aklınızda sorular olabilir? Neden düşüyor ve nereye kadar düşebiliriz? İlk soruya gerek yok aslında. Çünkü, b... Devamı »

  • 04.01.2023
    09:50

    Özellikle başlık atarak bu soruyu sormak istedim. Çünkü beklenti yazılarımda ilgili uyarılarıma rağmen, gelen sorular bu konuyu bir kez daha işlemek gerektirdiğini gösterdi bana. Evet, hemen zaten kısa olacak beklenti yazıma başlayalım. Borsada esas olan mevcut varlığı... Devamı »