İşlemleri Görmek İstiyorum!

10.01.2023 09:49
  •  A 

Bugünlerde nedense uyanamıyorum. Daha doğrusu gün doğmadan bir türlü yataktan çıkamıyorum. Yaşlanıyoruz sanırım. Gece yatışımı en geç 01:00'e indirmem lazım. Böyle geç başlayınca da adapte olmak zor oluyor. Neyse piyasaya dönersek,

Çok sert hareketler yaşanıyor. Dün de eksiye dönen bir endeks ve satış gelen çok sayıda hisse gördük. 5258 seviyesinin altında endeks için ikili tepe riski sürüyor. 5000 altında ise önceden de yazdığım 4850-4700 desteklerine inme riski artar. Bu tablonun riskleri önümüzde olduğu için, bugünlerde izlemede kalıp, gelişmeleri gördükten sonra karar almayı daha doğru buluyorum. 

Ama yine de her an yeni öngörülerim gelebilir. Yeni her öngörü için bir süre taşımak durumunda kalabileceğinizi, olası düşüşün devamı halinde daha alt seviye risklerinin de olduğunu bilmenizi isterim. Buna göre tek kademede hisse alım imkanlaarını doldurmak doğru olmaz. Düşerken kademe kademe maliyetlenmek daha tedbirli olur.

Hisse ayrışmalarının olacağı bir gün bekliyorum. Hepinize iyi bir seans dilerim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 09.01.2023
    09:46

    Uzun zamandır sürekli yükselen endeks ve hisseler için yaptığımız düzeltme hareketini yine çok hızlı bir şekilde yaşadık sanki! Sanki diyorum, çünkü henüz olası düzeltme bitti mi net değil. Bugün-yarın bunu anlayacağız. Evet, düz... Devamı »

  • 06.01.2023
    09:45

    Uzun zamandır uyarısını yaptığım düşüşler yaşanıyor ve düzeltmeye dönüşmüş durumda. Dün 5258 altına inince ikili tepe denen düşüş formasyonu tetiklendi ve bir anda satışlar derinleşip devre kesiciler başladı. Borsa da devre kesti, açıldı bir daha d... Devamı »

  • 05.01.2023
    09:48

    BIST iki gün kapanışını eksi yaptı. Hisselerin çoğunda da eksi kapanışlar ve seans esnasında düşüş nedenli devre kesiciler oluştu. Şimdi aklınızda sorular olabilir? Neden düşüyor ve nereye kadar düşebiliriz? İlk soruya gerek yok aslında. Çünkü, b... Devamı »

  • 04.01.2023
    09:50

    Özellikle başlık atarak bu soruyu sormak istedim. Çünkü beklenti yazılarımda ilgili uyarılarıma rağmen, gelen sorular bu konuyu bir kez daha işlemek gerektirdiğini gösterdi bana. Evet, hemen zaten kısa olacak beklenti yazıma başlayalım. Borsada esas olan mevcut varlığı... Devamı »

  • 03.01.2023
    09:41

    BIST yıla yine yeni TL rekorları ile başladı. Hisselerde yükselişler sürdü. Bugün de aralık ayı enflasyonu açıklanıp, 2022 enflasyonu bağlanacak. Bu oran memur ve emekli zamları için, hatta düşük kaldığı söylenen asgari ücretliler için &ou... Devamı »