2023 de İyi Başladı!

03.01.2023 09:41
  •  A 

BIST yıla yine yeni TL rekorları ile başladı. Hisselerde yükselişler sürdü. Bugün de aralık ayı enflasyonu açıklanıp, 2022 enflasyonu bağlanacak. Bu oran memur ve emekli zamları için, hatta düşük kaldığı söylenen asgari ücretliler için önemli. Yeni maaş zamları netleşecek. Hoş maaş zamları yapıldıkça, enflasyona bakmadan her ürüne zam furyası da sürüyor maalesef. Maalesef kontrolsüz bir enflasyon artışında ahlak bozuluyor. Bir noktadan sonra artık kimse maliyet hesabı yapmıyor. Kendisine göre zamları yapmaya devam ediyor. Bu durum hoş değil. Ama açıklanan enflasyon rakamlarına güvensizlik olunca maalesef yansımalar böyle oluyor.

Neyse, seçimlere kadar cari denge açığının rekorlarına gözü kapatıp, hep olumlu taraftan bakan bir piyasa görmeye devam edecek gibi duruyoruz. Şimdilik bu yükselişten olabildiğince yararlanmaya çalışalım. Ama günü gelince, o da bana göre seçimler sonrasında sandıktan kim çıkarsa çıksın para-faiz politikalarında ciddi revizeler olmasını bekliyorum. İşte o zaman borsada da bu şekilde ne alırsan al dönemi sona erecek. Ciddi kar realizasyonları görülecek endişem var. Eğer öncesinde düzeltmeler yaşamadan bu şekilde yükselmeye devam edersek, sonrasında bunun can yakan düşüşleri de fazla olabilir.

Teknik ve bilanço beklentilerim iyi olan hisseleri yazılarımda ve paylaşımlarımda görüyorsunuz. Kesinlikle kredide olmadan, her fırsatta da satıp nakite dönmeyi de bilerek yükseliş içinde kalmayı sürdürerek yolumuza devam edeceğiz. Bugün de pozitif ayrışmaların olacağı bir gün bekliyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 02.01.2023
    09:53

    Türkiye'nin kış şartları nedeniyle Nisan ortası sonuna kadar seçim olmaz. Nisan ortası-sonundan sonra yapılacak bir seçim de benim için erken seçim olmaz. Zaten normal seçim Haziran sonu olacağı için, bir iki ay öncesinde seçim kararı al... Devamı »

  • 30.12.2022
    09:55

    Öyle ya da böyle, borsa için çok güzel bir yılı bitirmek üzereyiz. Çok farklı etkenleri var ama yabancının tarihi düşük seviyelerde(%29.53) olmasına rağmen, böyle yüksek fiyatlamaların olmasındaki bana göre en önemli etken &ccedi... Devamı »

  • 29.12.2022
    09:17

    Dün yine bir kar realizaysonu günü yaşadık. BIST genelinde hisselerin çoğu devre kesti. Açıldı, sonra yine devre kestiler. %5 ile %10 arası ciddi kayıplar yaşandı. Bu durum bir ara BIST'in yükseliş trendi desteğinin altında 5258 seviyesine kadar inmesine neden o... Devamı »

  • 28.12.2022
    09:46

    Gördüğünüz gibi dün bir anda kar satışlarına tabi olduk. Düzeltme olmadan yükseliş yaşanması nedeniyle bunun her an, her hissede olabileceği uyarılarını çok kez yaptığımı biliyorsunuz. Bundan sonra da çok kez karşılaşacağız. Şimdilik yükseliş tre... Devamı »

  • 27.12.2022
    09:36

    Dün de teknolojiler, kozalar, petro kimyalar, otomotivler, yenilebilir enerji üreticileri, thyao devredeydi. Birkaç farklı hisse grubu ile bunları alarak endeksi yeni zirveye taşıdılar. Bir şekilde endeksi yükseliş trendinden çıkartmadan yukarı taşımaya devam ediyorlar. ... Devamı »