Beklediğim Bir Düşüş Yaşanıyor!

08.12.2022 14:39
  •  A 

Değerli Üyeler,
              Bildiğiniz gibi, beklediğim ve uyarılarını sürekli yaptığım bir düşüş ya da teknik düzeltmeyi yaşıyoruz. Dün bu konudaki görüşlerimi dinleyeceğiniz Ekotürk tv. canlı bağlantımı sitemizin ana sayfasındaki videolar bölümüne ekledim. Detaylı halini oradan bir kez daha dinleyebilirsiniz. Ama zaten orada dediklerimin çoğunu sizler yazılarımdan biliyorsunuz. Bu uyarıları sizlere bir süredir ısrarla yapıyordum.

Evet biraz keyifsizim, bu nedenle tam zamanlı paylaşımlarımı yapmayacağım diye yazdım. Hastalık piyasalara aldırmadan gelebiliyor maalesef. Ama merak etmeyin ekranı takip ediyorum. O kadar da kötü değilim. Ama dinlenmeden olmadığı için, daha az paylaşım yaparak biraz istirahat etmek istedim. 

Merak etmeyin. Uygun gördüğüm yerlerde yeni öngörülerimi yapmaya başlayacağım. Bu düzeltmenin destekleri hakkındaki görüşlerim dünkü yayında yer alıyor. Henüz yeni alımlar için erken diye düşündüğüm için beklemede ama takipteyim. Öngörülerim gelmeye başladığı zaman ise, düşüşün olası devamı olabileceğini bilerek, kademeli alım planlayarak alım yapmak tedbirli olur diye düşünüyorum. Nihayetinde benim dediğim yerden ve fiyatlardan dönecek diye bir kural yok. Daha alta da düşme riski söz konusu olabilir.

Ayrıca hisselerin tekniklerine göre bazılarında endeksin dönmesini beklediğim yerden önce de öngörü verebilirim. Piyasa ve hisseleri ayrı ayrı düşünmek doğru olacaktır.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 07.12.2022
    09:41

    Herkese günaydın. Pazartesi gecesinden boğazımda hafiften başlayan bir gıcıklanma dün, hafif bir geniz tıkanıklığı, geniz akıntısının ses tellerine değmesi sebebi ile zaman zaman hafif bir gıcık öksürüğü, sırt, kol, bacak ve eklemlerde kısmi bir ağrı şekline dö... Devamı »

  • 06.12.2022
    21:50

    Brokerlığa başladığım yıllarda, yani 1990-1992 yıllarında borsanın kuruluşundan beri var olan Kamu Ortaklığı İdaresi KOİ vardı. Sermaye piyasalarının işleyişine zaman zaman alım-satım yönünde müdahale ederdi. Böylece piyasanın derinleşmesini amaçlayıp, borsanın ederinin y&... Devamı »

  • 06.12.2022
    09:41

    İki gündür eksi kapatan gün içinde yüksek artı-eksi olan bir BIST var. Hala yükseliş trendi içinde devam eden bir endeks var. Ama yükseliş trend desteği de 4798 civarı seviyelere yükselmiş. Parabolic olarak da 4806 seviyesi görülecek olursa ... Devamı »

  • 05.12.2022
    09:31

    Son bir buçuk yıl sonra ilk kez enflasyonda yıllıkta zirve görüp kısmen düşüş yaşanması bekleniyor. Zaten eğer bu ay olmazsa, Aralık enflasyonunda bu düşüş baz etkisi sebebi ile çok daha net olacaktır. Kısacası bu ay enflasyon için son ay. Belki son... Devamı »

  • 02.12.2022
    09:30

    Bir süredir ısrarlı bir yükseliş trendi içinde yükselişine devam eden BIST, nihayet dün 5000 direncini de kırdı. 5091 seviyesi görülüp, kapanış 5046 yeni TL rekoru olarak gerçekleşti. Bu ısrarlı yükseliş sürdükçe düzeltme ih... Devamı »