Fazla Mı Yoruldum Acaba?

07.12.2022 09:41
  •  A 

Herkese günaydın.

Pazartesi gecesinden boğazımda hafiften başlayan bir gıcıklanma dün, hafif bir geniz tıkanıklığı, geniz akıntısının ses tellerine değmesi sebebi ile zaman zaman hafif bir gıcık öksürüğü, sırt, kol, bacak ve eklemlerde kısmi bir ağrı şekline dönüştü. Sanki gribal ya da soğuk algınlığı gibi bir durum. Çok yoğun çalışmamdan dolayı, uykusuzluk yorgunluğunun etkisi olabilir.

Bu nedenle dün akşam hemen vitaminler, asist, muzlu-polenli süt, adaçayı takviyesine başladım. Bir de asprin içip erkenden 23:30 civarı yattım. Terleyip atarım dedim ama olmadı. Bu sabah da hiç zamana aldırmadan 08:50'ye kadar yattım. Kendime karbonat ve tuz karışımı alkali gargara da yaptım. Artık gerisini göreceğiz. Umarım hafif atlatacağım bir şey olur. 

İşte bu nedenle sitede beklenti yazım ya da, teknik paylaşımlarım seans öncesi olmayacaktır. Aslında bu gün de kendimi iyi hissetmezsem, izlemede kalmayı planlıyorum ama yine de teknikleri tarar bir şeyler görürsem sizlerle paylaşırım. 

ABD borsalarında satışlar yaşanıyor. Benim görüşümü biliyorsunuz, gereğinden erken olumlu FED beklentisine girdiler. Ben 75 baz puanlık faiz artışı riskinden de, sonrasında dolaşımdaki likiditeyi çekme yönünde kararlardan da çekiniyorum. Hatta bu nedenle resesyon derinleşir diye yapmazlarsa, o zaman da gelişmiş ekonomilerde özellikle AB'den başlayacak bir resesyonun borsalara olumsuz yansıma riskleri olacaktır. Borsalar resesyonu önceden değil, yaşarken değerlendirirler. Bu nedenle resesyon olursa, bunun borsa baskıları da olacaktır.

BIST'de de karışık işler oluyor. Kar satışları eksi-artı endeks görüntüleri var ama hisse bazında bakınca ciddi gün için düşüşler de var. Bunların devamı düşüş yönünde gelir, 4800 seviyesi aşağıya kırılacak olursa, satışların yayıldığını görürüz. Düşüşler tam da, ''yok artık bu fiyatlar düşmeyecek'' dendiği anda başlar. Bir kaç kezdir düşüp, düşüp yeni artı kapatan BIST'in riskleri halen sürüyor görüşündeyim. Ama düşüşe şu ana kadar olduğu gibi bir sektörü alarak izin vermezlerse bu da mümkün. Ama bunu bu sefer bankalarla yapmaları gerekir diye düşünüyorum. 

Kısacası düşüş halinde ve yükseliş halinde son teknik paylaşımımdan olası seviyeleri biliyorsunuz. Bunları referans alabilirsiniz. Hisse bazlı ayrışmalar ise yine olabilir.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 06.12.2022
    21:50

    Brokerlığa başladığım yıllarda, yani 1990-1992 yıllarında borsanın kuruluşundan beri var olan Kamu Ortaklığı İdaresi KOİ vardı. Sermaye piyasalarının işleyişine zaman zaman alım-satım yönünde müdahale ederdi. Böylece piyasanın derinleşmesini amaçlayıp, borsanın ederinin y&... Devamı »

  • 06.12.2022
    09:41

    İki gündür eksi kapatan gün içinde yüksek artı-eksi olan bir BIST var. Hala yükseliş trendi içinde devam eden bir endeks var. Ama yükseliş trend desteği de 4798 civarı seviyelere yükselmiş. Parabolic olarak da 4806 seviyesi görülecek olursa ... Devamı »

  • 05.12.2022
    09:31

    Son bir buçuk yıl sonra ilk kez enflasyonda yıllıkta zirve görüp kısmen düşüş yaşanması bekleniyor. Zaten eğer bu ay olmazsa, Aralık enflasyonunda bu düşüş baz etkisi sebebi ile çok daha net olacaktır. Kısacası bu ay enflasyon için son ay. Belki son... Devamı »

  • 02.12.2022
    09:30

    Bir süredir ısrarlı bir yükseliş trendi içinde yükselişine devam eden BIST, nihayet dün 5000 direncini de kırdı. 5091 seviyesi görülüp, kapanış 5046 yeni TL rekoru olarak gerçekleşti. Bu ısrarlı yükseliş sürdükçe düzeltme ih... Devamı »

  • 01.12.2022
    03:40

    1989 yılında ilk borsa hesabımı açtırmıştım. 1992 yılında yatırım uzmanı ve aynı yıl broker olarak profesyonel sektör çalışanı oldum. 30 yıldır sektör profesyoneliyim. 1990 Körfez Savaşını, 1994 Çiller dönemi finansal krizi, 1999 depremi, Rusya'nın morato... Devamı »