Realizasyonlar Artabilir!

29.11.2022 09:22
  •  A 

BIST dün yine TL bazında yeni zirve gördü ve günü de yeni bir TL zirve rekoru ile kapattı. Artık 5000-5250-5400 sıralı dirençlerine yakın kar satışlarının arttığını görebiliriz. Bu nedenle ben yükselişlerde nakite dönüşlerin artmasını, sadece beklentilerine göre hala daha yüksek beklentisi olan hisselerde durulacaksa durulmasını uygun görüyorum. Ama olası bir teknik düzeltme riski her geçen gün daha da arttığı için, en az %50 nakit pozisyon korunması önemli bir güvenlik tedbiri olacaktır görüşündeyim.

Bu arada teknik DD(destek-direnç) paylaşımlarımda da gördüğüm potansiyel teknik paylaşım sayısının düştüğünü görüyorsunuz. Bu nedenle de kar satışlarınınn artabileceğinden çekiniyorum. Ama yine hisse bazlı ayrışan hisseler olabilir. Fakat böyle zamanlarda ille de bu ayrışmaların peşinde koşmak, ya da benzer şekilde bilançolarına göre hala gidebilecekleri yerler olduğunu düşündüğümüz hisselerin en üstteki potansiyel beklentileri için ısrarla taşımaya devam etmek ne kadar doğru bu konuda da tereddüt yaşıyorum. Yani bir kar realizasyonu halinde, satışlar genele yayılacak olursa, beklentisi süren hisselerde de ara düzeltme riski olacağını bilmenizi isterim. Ben bu günlerde bir süre nakit ağırlıklı olmayı yine doğru buluyorum. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 28.11.2022
    09:43

    Son günlerde işimiz böyle oldu maalesef. Ülkenin ekonomik verilerinde ciddi riskler var. Enflasyon resmisi bile çok yüksek. Şimdi yeni yılda, enflasyonda düşüş tabii olacak da, ama bu düşüş fiyatların geri gelmesi şeklinden ziyade artış oranlarının azal... Devamı »

  • 25.11.2022
    09:37

    Bana gelen sorulardan da anladığım gibi, herkesin aklında BIST'in bu çıkışının nereye kadar sürebileceği merak ediliyor. Açıkçası bunu ben de merak ediyorum. Normalde yükselişler hangi gelişmelere göre olur? Ülkede enflasyon çok düşükt&uu... Devamı »

  • 24.11.2022
    15:42

    BIST ve hisseler yolunda devam ediyor. Korkunun ecele faydası yok deyip, yeniden alımları sıralamak mı lazım kafam çok karışık. Teknikleri iyi olanlar tekniklerine uyup gidiyorlar. Diğer taraftan bilanço değerine göre potansiyel olanlar hareketlendikçe de ayrıca baskı oluyo... Devamı »

  • 24.11.2022
    09:34

    Evet evet, başlık bu kadar! Dün beklenti yazımızın başlığını ''Tamam mı, Devam mı?'' diye atmıştık ya, işte ona cevap yazımın başlığı da bugün ''Devam''. Dimdik çıkan hisseler nedeniyle dün eksi-artı yapıp yine yeni bir tarihi TL zirvesinden ... Devamı »

  • 23.11.2022
    09:38

    Geçmiş Olsun! Yazıma Düzce'de yaşanan deprem ile başlamak istiyorum. Herkese geçmiş olsun. Allah kötülerinden korusun. Maalesef deprem gerçeği ile yaşamak durumundayız. Bu bize depremlerin değil, asıl kötü binaların daha çok &o... Devamı »