Yükselişler Stres Yapıyor!

24.11.2022 15:42
  •  A 

BIST ve hisseler yolunda devam ediyor. Korkunun ecele faydası yok deyip, yeniden alımları sıralamak mı lazım kafam çok karışık. Teknikleri iyi olanlar tekniklerine uyup gidiyorlar. Diğer taraftan bilanço değerine göre potansiyel olanlar hareketlendikçe de ayrıca baskı oluyor. Kendi tekniklerime kendim güvensem ve destek-direnç dışında yeni al/sat öngörülerine başlasam daha mı doğru olacak buna karar vermeye çalışıyorum. Ama çok zorlandığımı bilmenizi isterim.

Yoksa açık öngörüler tamamen bitecek, bu sefer oyun dışı kalacağız diye endişe ediyorum. Bu nedenle bilanço ederlerine ve tekniklerine göre yeni öngörüler yapabilirim. Ama her an kar satışlarına yakalanma riski olduğunu da bilmeniz ve bu nedenle %50 kenarda nakit tutmanız doğru ve tedbirli olabilir. Olur da bir kar satışına yakanırsak, bunun teknik bir düzeltme olacağını, daha sonra desteklerinden yeniden yükseliş beklediğimi bilmenizi isterim.

Bu arada öncesinden de dediğim gibi, bilanço değerlendirmelerime göre yüksek potansiyel gördüğüm hisseleri zaten uzun vadeli alıp taşımak da bir yöntem olabilir. Eğer hızlı kalkarlarsa verirsiniz, düşerlerse nasılsa vadeliyim dersiniz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 24.11.2022
    09:34

    Evet evet, başlık bu kadar! Dün beklenti yazımızın başlığını ''Tamam mı, Devam mı?'' diye atmıştık ya, işte ona cevap yazımın başlığı da bugün ''Devam''. Dimdik çıkan hisseler nedeniyle dün eksi-artı yapıp yine yeni bir tarihi TL zirvesinden ... Devamı »

  • 23.11.2022
    09:38

    Geçmiş Olsun! Yazıma Düzce'de yaşanan deprem ile başlamak istiyorum. Herkese geçmiş olsun. Allah kötülerinden korusun. Maalesef deprem gerçeği ile yaşamak durumundayız. Bu bize depremlerin değil, asıl kötü binaların daha çok &o... Devamı »

  • 22.11.2022
    09:42

    Geçen hafta gördüğümüz 4784 seviyesi sonrası tabanlamaya başlayan sasa ve hekts'ın da etkisi ile 4446'ya kadar kısmi bir düzeltme yapan BIST görmüştük. Aslında BIST'in en azından 4250 seviyesine kadar düzeltmeye devam etmesini bekliyord... Devamı »

  • 21.11.2022
    09:34

    Fitch, kredi notumuzu ''B'', görümümü ise ''Negatif'' olarak teyitledi. Yani aynı şekilde korudu. Fitch ve S&P'nin notu yatırım yapılabilir seviyenin 5 kademe altında bulunuyor. Moody's'in notu ise yatırım yapılabilir seviyenin 6 kademe... Devamı »

  • 18.11.2022
    09:42

    Uzun zamandır iki hisse ile BIST'i olması gerektiği yerden çok daha yukarıya ve beklediğimizden çok daha kısa sürede yülsetmişlerdi. Dün bu hisseler taban olunca, BIST ve çok sayıda hisse de benzer şekilde düşüşler yaşadılar. Öncesinden uyarısın... Devamı »