Terörü Lanetliyorum!

14.11.2022 09:11
  •  A 

Yine içimizi yakan bir terör eylemi yaşadık. Ne yaparlarsa, yapsınlar bu ülkeyi bölemezler, paniğe bile sevkedemezler. Terörle ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşamayacaklar. Bu nedenle bu yönde gelen sorulara cevap olsun, borsa bu hain eylemden çok fazla olumsuz etkilenmeyecektir. Hain terör eyleminde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkeme başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim. Maalesef yaşam tesadüflere bağlı. Zamanında İstanbul HSBC Bankasına yönelik patlamadan 10 dk önce oradan geçenlerden biriydim. Maalesef patlama esnasında oradan geçen masum nice hayatlar yine bu hain eylemin kurbanı-mağduru oldular.

ABD Seçim sonucu ve de özellikle enflasyonu Piyasaları olumlu etkiledi! TÜFE beklentinin altında artınca, şimdi FED için 50 baz puanla yetinilen bir faiz artışı beklentisi %80'e ulaşmış durumda. Beklentiden düşük kalan enflasyon verisi sonrası ons altın ve ABD borsalarında sert yükseliş tepkileri görüyoruz. Lakin ben enflasyonu düşürmek için FED'in kararlı tutumun bir süre daha süreceği görüşündeyim. Yani beklenti 50 baz puan olsa da, 75 baz puanlık faiz artışı riski halen rafta diye düşünüyorum. Bu nedenle dışarıdaki borsa yükselişlerine fazla güvenmeyin derim.

BIST Bilançolar Sonrası Realizasyonlar Yaşayabilir!
              Bu uyarımı geçen hafta yapmaya başladım. Hatta bana düşüşü öngörüyordunuz, neden o zaman yeni öngörüler yaptınız soruları da geldi? Ama sadece düşüş uyarısı yapmadığımı biliyorsunuz! Bilançolar sonrası ve BIST'in teknik gördüğü yerler nedeniyle, her an kar satışları gelebilir. Ama bu kar satışları seans içi de olup, bitebilir. Seans sonrasına da sarkabilir, hatta birkaç günü bulan teknik bir düzeltmeye de dönüşebilir. Ama bu riske rağmen, pozitif ayrışan, BIST düşerken yükselen çok sayıda hisse de olabilir. Çünkü açıklanan bilançolar sonrasında, ana holdingler, finans-banka-aracı kurumlar, teknoloji, ulaştırma, market-perakende, çimento, petro-kimya, enerji, sağlık-ilaç, otomotiv ve yan sanayi, sigorta, orman kağıt, gıda dahil birçok sektör ve şirketin bilançolarına göre halen görebilecekleri üst fiyat ederlerinin olduğunu görüyorum. Bu nedenle BIST bilançoları dikkate alırsa, çok daha yüksek yeni zirveleri görebilir. Bu nedenle kar satışları sınırlı kalabilir. Ama şahsi temennim, teknik bir düzeltme olsa, bunun çok daha sağlıklı olacağı yönünde. Ki, bu sayede düzeltme desteklerinden daha rahat ve daha düşük maliyetli yeni öngörü yapma, alım fırsatı bulma imkanımız olur. 

Lakin beklediğim bu kar satışları seans içinde benzer şekilde sürebilecek olsa da, düzeltmeye dönüşmeyebilir. Ama diğer taraftan da, imalat sektöründe üretimde düşüşler görülüyor. Bu nedenle son çeyrekte temkinli olmaya devam etmek lazım. BIST için olası destek ve dirençleri teknik tablolarımızda paylaştım. Lütfen teknik paylaşımları çift yönlü veriler olarak görünüz. Kırılan desteklerse sıralı alt destekler, kırılan direnç seviyeleri ise sıralı üst dirençler yeni teknik beklentiler olur. Paylaşımları lütfen iki yönlü takip etmeniz gerektiğini unutmayınız.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 11.11.2022
    09:16

    ABD'de açıklanan enflasyon verisi piyasalara moral oldu. Aylık 0.6 beklenen TÜFE 0.4, yıllık da %8 olarak beklenen veri %7.7 geldi. Bunlardan da önemlisi çekirdek enflasyon %6.6'dan %6.3'e indi. İşte bu iki enflasyon verisinde düşüş yaşanınca, iki gü... Devamı »

  • 10.11.2022
    09:54

    Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü Anıyoruz! Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle anarak başlamak istiyorum. Cumhuriyeti dünya savaşı ve işgalden çıkmış topraklarda kuran, o günlerin yokluğunda hala sata s... Devamı »

  • 09.11.2022
    09:42

    Akşam yemek sonrası uyuya kalınca, paylaşımlarım geç saate kadar uzadı. Bu nedenle sabah bir türlü uyanamadım. Ama daha iyi gibiyim bu sabah. Neyse, Bilançolar sonrası dün de dediğim gibi, ana hisselerin ederleri yüksek olduğu için endeksin üst TL z... Devamı »

  • 08.11.2022
    09:29

    Tabii bahsettiğim üst zirveler TL bazında diye uyarımla başlayayım. Bankalar, holdingler, sıse, thyao, enerjiler, perakendeciler, ilaçlar, teknolojiler, tkfen, petkm, aghol, ısmen ilk aklıma gelenler olarak çok iyi karlar açıkladılar. Bu bilançoların ederleri ç... Devamı »

  • 07.11.2022
    09:44

    Günaydın Arkadaşlar, üç günlük gezimizden dün gece 02:00 gibi eve döndük. Maalesef Urfa'da mı, yoksa Antep'te mi yediğim ya da içtiğim bir şey beni perişan etti. Dün 16:00 sonrası İzmir'e varana kadar 10 dk.da bir wc'ye gitmek... Devamı »