Bu Bilançolar Daha Üst Zirveleri Destekleyecektir!

08.11.2022 09:29
  •  A 

Tabii bahsettiğim üst zirveler TL bazında diye uyarımla başlayayım. Bankalar, holdingler, sıse, thyao, enerjiler, perakendeciler, ilaçlar, teknolojiler, tkfen, petkm, aghol, ısmen ilk aklıma gelenler olarak çok iyi karlar açıkladılar. Bu bilançoların ederleri çok daha yüksek fiyat seviyelerinin görülmesini destekliyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde bu hisse ve sektörlerde alımların sürdüğünü ya da yeniden başladığını görebiliriz. Görebiliriz dememin sebebi, her şartta arada düzeltmeler de söz konusu olabilir. Yeni zirvelere de bu ara düzeltmelerle gidebiliriz. Ama arada bazıları düzeltme yaparken, diğer bazıları ise yükselirse, bu takdirde BIST olarak çok fazla düzeltme yapmadan da devam edebilir. Ama artık her an teknik düzeltme risklerimizin de, yükselişin devamı ihtimalinin de iç içe olacağını bilmeliyiz. 

Dediğim gibi, saydığım şirket ve sektörlerde pozitif ayrışmalar sürebilir. Bilanço ederlerinin daha yüksek seviyeler olduğunu bilerek, ama temkini de elden bırakmayarak bu sürecin nimetlerinden olabildiğince yararlanmaya devam etmeliyiz. Ben bugün de yeni TL zirvelerin görülmesini bekliyorum. Bu bilançolarla şirketlerden geri alım açıklamaları da sürecektir. Yeni geri alım fonları açıklanacaktır görüşündeyim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 07.11.2022
    09:44

    Günaydın Arkadaşlar, üç günlük gezimizden dün gece 02:00 gibi eve döndük. Maalesef Urfa'da mı, yoksa Antep'te mi yediğim ya da içtiğim bir şey beni perişan etti. Dün 16:00 sonrası İzmir'e varana kadar 10 dk.da bir wc'ye gitmek... Devamı »

  • 03.11.2022
    09:04

    Bilançolar iyice hızlanmış durumda. Düşenler, bir kerelik ekstra yüksek gelenler, beklentilerin çok üstünde yüksek gelenler hertürlüsü var. Öyle bir dönemdeyiz ki, şirketlerle birebir görüşmeden gelecek rakamları ve sonrasını ... Devamı »

  • 01.11.2022
    09:44

    Bilançolar hızlandı. Öncesinde yazdığım gibi, en tedirgin olduğum dönemlerdendir. Beklenti ötesinde iyi ya da kötü karlar bir anda karşınıza çıkabiliyor. Bankaların karları çok iyi geldiği için, BIST'i önümüzedeki günlerde ... Devamı »

  • 31.10.2022
    09:28

    Bu hafta perşambe günü, ekim ayı enflasyon verilerimiz açıklanacak. Aylık %3.6, yıllık %85.6 TÜFE beklentileri var. Ayrıca cuma günü de ABD tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. BIST tarafında çok yüksek banka karları açıklanıyor olsa da,... Devamı »

  • 28.10.2022
    09:30

    Yurt dışındaki borsalarda pozitif bir ilgi olmasına rağmen, BIST 4000 üzerinde tutunamıyor. Bankalar, ana holdingler, Thy bilançolarına kadar BIST'in fazla geri gelmesini beklemediğimi söylemiştim. Şu ana kadar akbnk ve garan'ın bilançoları geldi. diğer özel bank... Devamı »