Kar Satışları Gayet Doğal!

10.11.2022 09:54
  •  A 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü Anıyoruz!
              Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle anarak başlamak istiyorum. Cumhuriyeti dünya savaşı ve işgalden çıkmış topraklarda kuran, o günlerin yokluğunda hala sata sata bitiremediğimiz yatırımlarla ülkeyi ayağa kaldırıp, eğitim, hukuk, ilim, bilim, sanayi, ekonomi, sanat, spor her alanda başlattığı atak ve kalkınma ile günümüze kadar gelmesini sağlayan ulu önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk nur içinde yat. Yaşadıklarımızı gördükçe seni her geçen gün daha büyük bir özlem ve saygı ile anıyoruz.

Kar Satışları Gayet Doğal!
              BIST hala yükseliş trendinde devam ediyor. Bilançoların son günü açıklanan bilançolarda yine çok sayıda yüksek kar açıklayan şirketler var. Geceden bazılarının bilanço değerlendirmelerini sitemin ''Uzun Vadeli Yatırım Hisseleri'' bölümünde ''Bilanço Değerlendirmelerim'' başlığı altında paylaştım. İnceleyebilirsiniz. Lakin birkaç gündür uyarılarımı da yapıyorum! Gelen bilançoların BIST'i yukarı taşıyacak gücü var. Ama iyi bilançolara rağmen, her an ara, seans içi ve-veya bir kaç güne yayılan kar satışlarını görebiliriz. Dün de bunun örneğini yaşadığımızı düşünüyorum. 

Lakin BIST hala yükseliş trendinde bulunuyor. Yaşanan sadece kısmi kar satışı. Olası teknik destek ve dirençleri teknik paylaşım tablolarımızda paylaştım görebilirsiniz. Bu kar satışlarının devamı gelebilir. BIST teknik bir düzeltmeyi de bilançolar bittiği için yaşayabilir. Ama sonrasında yeniden alımların geleceğini düşünüyorum. Çünkü neredeyse tüm ana sektör ve hisselerde açıklanan karların karşılıkları çok daha yüksek ederlere denk geliyor. Bu yüzden kar satışlarını endişe ile değil de, alım fırsatı olarak görüyorum. Ama teknik bir düzeltmenin çok sağlıklı olacağını da düşünüyorum. Umarım bu düzeltme olur da, desteklerden yeni öngörülerimizi daha rahat yaparız. Yoksa düzeltmesiz yaşanan yükselişlerde öngörülerimizin azaldığını görüyorsunuz.

ABD'de enflasyon verisi piyasalar için önemli. Artış FED yüksek faiz artışı riski ile borsalarda ve ons altında satış baskısı yaratabilir. Ama düşüşe işaret edecek bir enflasyon verisi ise, borsaları ve ons altını yukarı itebilir. 

ABD'de yapılan ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin beklenen yükselişi yapamamış olması, piyasalarda satışların gelmesine neden oldu. Enflasyon verisinde beklenen %0.6. Açıklanacak rakama göre etkilerini göreceğiz.

Şimdilik bilançoların da etkisi ile yükseliş trendini koruyabiliriz düşüncem var. Ama yine de derinleşebilecek kar satışlarının bir düzeltmeye dönüşme riski  olduğunu unutmamak ve temkinli davranmakta yarar var. Hisse bazlı ayrışmalar yine olacaktır.

NOT: Uzun Vadeli Yatırım Hisseleri Listesi için Bilanço Değerlendirmelerimde de öngörü paylaşacağım. İki yere girmek yoğun zamanlarda çok vakit alıyor. Bu nedenle Bilanço Değerlendirmelerimde de UVYH öngörüleri bulacaksınız. Lütfen bu paylaşımlarımı da dikkatle okuyunuz!

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 09.11.2022
    09:42

    Akşam yemek sonrası uyuya kalınca, paylaşımlarım geç saate kadar uzadı. Bu nedenle sabah bir türlü uyanamadım. Ama daha iyi gibiyim bu sabah. Neyse, Bilançolar sonrası dün de dediğim gibi, ana hisselerin ederleri yüksek olduğu için endeksin üst TL z... Devamı »

  • 08.11.2022
    09:29

    Tabii bahsettiğim üst zirveler TL bazında diye uyarımla başlayayım. Bankalar, holdingler, sıse, thyao, enerjiler, perakendeciler, ilaçlar, teknolojiler, tkfen, petkm, aghol, ısmen ilk aklıma gelenler olarak çok iyi karlar açıkladılar. Bu bilançoların ederleri ç... Devamı »

  • 07.11.2022
    09:44

    Günaydın Arkadaşlar, üç günlük gezimizden dün gece 02:00 gibi eve döndük. Maalesef Urfa'da mı, yoksa Antep'te mi yediğim ya da içtiğim bir şey beni perişan etti. Dün 16:00 sonrası İzmir'e varana kadar 10 dk.da bir wc'ye gitmek... Devamı »

  • 03.11.2022
    09:04

    Bilançolar iyice hızlanmış durumda. Düşenler, bir kerelik ekstra yüksek gelenler, beklentilerin çok üstünde yüksek gelenler hertürlüsü var. Öyle bir dönemdeyiz ki, şirketlerle birebir görüşmeden gelecek rakamları ve sonrasını ... Devamı »

  • 01.11.2022
    09:44

    Bilançolar hızlandı. Öncesinde yazdığım gibi, en tedirgin olduğum dönemlerdendir. Beklenti ötesinde iyi ya da kötü karlar bir anda karşınıza çıkabiliyor. Bankaların karları çok iyi geldiği için, BIST'i önümüzedeki günlerde ... Devamı »