Hisselere Odaklanın!

09.11.2022 09:42
  •  A 

Akşam yemek sonrası uyuya kalınca, paylaşımlarım geç saate kadar uzadı. Bu nedenle sabah bir türlü uyanamadım. Ama daha iyi gibiyim bu sabah. Neyse, 

Bilançolar sonrası dün de dediğim gibi, ana hisselerin ederleri yüksek olduğu için endeksin üst TL zirvelere gitmesi, yeni zirveler görmesi güçlü ihtimal. Ama her an kar satışlarının gelmesi de öyle. Bu yüzden, bir süre endeks değil de, hisse odaklı takipte kalmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Bilanço Değerlendirmelerimdeki beklentilerime göz atın. Orada yer alan kchol, sahol, tuprs, thyao, aygaz, cımsa, alark(fırsat bulunca yazacağım), aefes, sıse, tlman, ntgaz, özel bankalar, cemts, vakfn gibi ilk aklıma gelen ilaveleri de olabilecek hisselerde tekniklere göre olası düzeltmelerde, ya da dirençler kırıldıkça alım-satımlarla pozisyon taşımak doğru olabilir. Ama unutmayın, bu hisselerde de ara ara bazen seans içinde, bazen de seans sonrasına sarakacak düzeltmeler gelebilir. Ama sonrasında yeniden alımlara sahne olmalarını bekliyorum.

Bu arada DXY(Dolar Endeksi) için 109.53 çok önemli bir destek. Tam bu sınırlarda geziniyor. Eğer bu destek kırılacak olursa, dxy 107.50 ve altına doğru inişe geçebilir. Muhtemelen FED riskine rağmen bu seviyelerde gezmesi ve teknik omuz baş omuz olabilecek bu görüntü borsalarda ve ons altında alımları getiriyor. Piyasalar için dxy'nin hareketi çok önemli olacaktır. Ama diğer taraftan kırılmadığı takdirde 109.53 aynı zamanda destek de olabilir. Yani bu seviye destek olur, yeniden dxy oradan yükselişe geçerse, bu takdirde piyasada satış baskıları görülür. Dış borsalarda ve ons altında satışlar yaşanır. Yani bu tekniği iki yönlü takip etmekte yarar var.

İşte bu açıdan ABD ara seçimleri gibi, ABD enflasyon verisi de önemli olacaktır. Yarın enflasyon verisini öğreneceğiz. Yukarıdaki teknik uyarılar da bu enflasyon verisine göre yön bulacaktır. Ben riskin halen yüksek oldğu görüşündeyim. Yaşanan ons ve yabancı borsa yükselişleri şimdilik iyimser tepkiler olarak kalabilir.

BIST'de ise, bilançolar sonrası bir kar satışı bekliyorum. Bu nedenle güne realizasyon riski ile düşük başlayabiliriz. Dediğim gibi, bir süre daha hisse bazlı takibe devam ediniz derim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 08.11.2022
    09:29

    Tabii bahsettiğim üst zirveler TL bazında diye uyarımla başlayayım. Bankalar, holdingler, sıse, thyao, enerjiler, perakendeciler, ilaçlar, teknolojiler, tkfen, petkm, aghol, ısmen ilk aklıma gelenler olarak çok iyi karlar açıkladılar. Bu bilançoların ederleri ç... Devamı »

  • 07.11.2022
    09:44

    Günaydın Arkadaşlar, üç günlük gezimizden dün gece 02:00 gibi eve döndük. Maalesef Urfa'da mı, yoksa Antep'te mi yediğim ya da içtiğim bir şey beni perişan etti. Dün 16:00 sonrası İzmir'e varana kadar 10 dk.da bir wc'ye gitmek... Devamı »

  • 03.11.2022
    09:04

    Bilançolar iyice hızlanmış durumda. Düşenler, bir kerelik ekstra yüksek gelenler, beklentilerin çok üstünde yüksek gelenler hertürlüsü var. Öyle bir dönemdeyiz ki, şirketlerle birebir görüşmeden gelecek rakamları ve sonrasını ... Devamı »

  • 01.11.2022
    09:44

    Bilançolar hızlandı. Öncesinde yazdığım gibi, en tedirgin olduğum dönemlerdendir. Beklenti ötesinde iyi ya da kötü karlar bir anda karşınıza çıkabiliyor. Bankaların karları çok iyi geldiği için, BIST'i önümüzedeki günlerde ... Devamı »

  • 31.10.2022
    09:28

    Bu hafta perşambe günü, ekim ayı enflasyon verilerimiz açıklanacak. Aylık %3.6, yıllık %85.6 TÜFE beklentileri var. Ayrıca cuma günü de ABD tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. BIST tarafında çok yüksek banka karları açıklanıyor olsa da,... Devamı »