Perşembe Enflasyon Açıklanacak!

31.10.2022 09:28
  •  A 

Bu hafta perşambe günü, ekim ayı enflasyon verilerimiz açıklanacak. Aylık %3.6, yıllık %85.6 TÜFE beklentileri var. Ayrıca cuma günü de ABD tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. BIST tarafında çok yüksek banka karları açıklanıyor olsa da, banka hisseleri de dahil kar satışları görüyoruz. Bu tablo bu hafta da sürecek mi göreceğiz. Ama teknik manada ve bilanço açıklayan birçok hissenin öncesinde fazlası ile değerlenmiş olmasından ötürü bir düzeltme riski olduğu için nakit de bir yatırım arcıdır uyarıları yapıyordum. 

BIST'deki teknik kar satışları destek-direnç tablosunda paylaştığım alt desteklere doğru düzeltmenin sürmesine neden olabilir. Ben bu ve sonrasındaki süreçte, endeks bazında değil de, hisse bazlı odaklanarak devam etmeyi daha uygun buluyorum. Ama teknik bir düzeltme tüm hisseler için de sağlıklı bir fiyatlamanın olmasına katkı yapar. Bu esnada düşüşlere çok yakalanmaz, sonrasında düzeltmenin desteklerinde yeniden pozisyonlar alınırsa, beklediğim yıl sonu bilanço yükselişlerine daha hazırlıklı bir başlangıç olur.

Yurt dışında ise, yüksek faiz artışlarına, enerji ve gıdada fiyat artışlarına rağmen özellikle ABD borsalarında beklentilerimin üstünde yükselişler görüyoruz. Bu durum sürer mi yaşayıp da göreceğiz. Ama FED Kasım ayında 75 baz puan faiz artışı yapacaktır görüşümü koruyorum. ECB için de sıkılaştırma önlemleri sürecektir. Bu durumda, Dolar endeksinde zirve görüldü ve FED'in sıkılaşma tedbirlerinde kasım sonrası hafifletme başlayacaktır beklentileri ile yaşanan yükselişler bana göre çok uzun sürmez görüşündeyim. Ama son yükselişlerin bu denli olmasını beklemediğim için, görüşlerimde haklı çıkar mıyım yaşayıp göreceğiz.

BIST için 4000 üstünde ve 3877 altındaki olası teknikler ilgili teknik tablolarımızda mevcut. Hepinize sağlık ve bol kazançlı bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 28.10.2022
    09:30

    Yurt dışındaki borsalarda pozitif bir ilgi olmasına rağmen, BIST 4000 üzerinde tutunamıyor. Bankalar, ana holdingler, Thy bilançolarına kadar BIST'in fazla geri gelmesini beklemediğimi söylemiştim. Şu ana kadar akbnk ve garan'ın bilançoları geldi. diğer özel bank... Devamı »

  • 27.10.2022
    09:23

    Üç gündür 4000 puan üstünü deneyen ama üstünde kalamayan BIST, bugün yine benzer denemeyle güne başlayacaktır. Eğer bunu başarabilirse 4100-4250 aralığına yükselişi sürebilir. Ama bilanço dönemindeyiz. Dün açı... Devamı »

  • 26.10.2022
    09:18

    Piyasadaki gelişmeler tam da dün yazdığım beklenti yazımdaki ''Çünkü bana göre çok sayıda hissede olası bilanço beklentilerinin de üstünde fiyatlamalar yaşandığı görüşündeyim. Bu yüzden de, gereğinden fazla fiyatlanmış hi... Devamı »

  • 25.10.2022
    09:38

    Yurt dışında merkez bankaları için yüksek faiz artışı yapılacak beklentileri öne çıkartılıp, borsalara ve ons altına veriyorlar. Sonra da, yüksek faiz artışı resesyon yaratır, bu nedenle de daha düşük faiz artışı yapmak zorunda kalacaklar demeye başlanıyor. Bu ... Devamı »

  • 24.10.2022
    09:48

    Teknikler ve işlem şekilleri BIST'in 4000-4250 seviyelerine doğru hareketini sürdürebileceği izlenimi veriyor. Bilanço döneminin sürprizlerine yakalanmadan bu dönemi gayet güzel karlarla geçirebilirsiniz. İçeride hisse iştahının çok y&uum... Devamı »