BIST 4000 Üzerinde Tutunacak Mı?

27.10.2022 09:23
  •  A 

Üç gündür 4000 puan üstünü deneyen ama üstünde kalamayan BIST, bugün yine benzer denemeyle güne başlayacaktır. Eğer bunu başarabilirse 4100-4250 aralığına yükselişi sürebilir. Ama bilanço dönemindeyiz. Dün açıklanan Akbnk gibi, bankalar BIST'i yukarı desteklerken, diğer bir çok hisse bilançosu sonrası ise kar satışlarının görülmesini bekliyorum. Kısacası tüm bankalar, ana holdingler ve thyao bilançoları bitene kadar bu sıkışma sürecektir. Bu dönemi hisse bazlı değerlendirmekte yarar var. Kötü bir bilançoya hisse ile yakalanmaktansa, nakit olmak daha tedbirli bir davranış olur. 

Bugün TCMB enflasyon raporu yayınlanacak. Açıkçası çok ciddiye alamıyorum. Başkan değişiminden sonra dedikleri sözler askıda kaldığı için, bugün ne der çok ilgimi çekmiyor. Ama bir süre yüksek enflasyonun süreceği açıklamalarını duymayı bekliyorum.

Bugün Avrupa Merkez Bankası ECB'nin faiz kararı açıklanacak. 75 baz puanlık bir faiz artışı bekleniyor. Bu beklenti pariteyi de 1 üzerine çekmiş durumda. Ayrıca ABD'den büyüme oranı açıklanacak. FED kasım toplantısı için piyasalar açısından gelecek büyüme oranı önemli olacaktır.

Şirketlerden gelen bilançolardan önemlilerini Uzun Vadeli Yatırım Hisseleri bölümünde ''Dokuz Aylık Bilanço Değerlendirmelerim'' başlığı altında bulabilirsiniz. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 26.10.2022
    09:18

    Piyasadaki gelişmeler tam da dün yazdığım beklenti yazımdaki ''Çünkü bana göre çok sayıda hissede olası bilanço beklentilerinin de üstünde fiyatlamalar yaşandığı görüşündeyim. Bu yüzden de, gereğinden fazla fiyatlanmış hi... Devamı »

  • 25.10.2022
    09:38

    Yurt dışında merkez bankaları için yüksek faiz artışı yapılacak beklentileri öne çıkartılıp, borsalara ve ons altına veriyorlar. Sonra da, yüksek faiz artışı resesyon yaratır, bu nedenle de daha düşük faiz artışı yapmak zorunda kalacaklar demeye başlanıyor. Bu ... Devamı »

  • 24.10.2022
    09:48

    Teknikler ve işlem şekilleri BIST'in 4000-4250 seviyelerine doğru hareketini sürdürebileceği izlenimi veriyor. Bilanço döneminin sürprizlerine yakalanmadan bu dönemi gayet güzel karlarla geçirebilirsiniz. İçeride hisse iştahının çok y&uum... Devamı »

  • 21.10.2022
    02:11

    Uçağımız sabah çok erken kalkıyor. İki saat sonra havaalanında olacağız. Kısmetse pazar akşamı dönmüş olacağız. Hava güzelse denize de girmiş oluruz bahane ile. Bakalım Kıbrıs nasılmış görelim. Ben ilk kez gitmiş olacağım. Neyse bir saat kestirip öyle kalk... Devamı »

  • 20.10.2022
    09:18

    Bugün 14:00'te TCMB politi faizi kararı açıklanacak. Enflasyon ve reel faiz arasında 70 puanlık bir eksi faiz olan bir ortamda olması gerekenleri değil, ne yapılır konusunda beklentiler paylaşılıyor! Beklentim en az 100 baz puanlık bir indirim daha olması. Ben yıl sonuna kadar diğer ... Devamı »