Piyasalar Size Emanet!

21.10.2022 02:11
  •  A 

Uçağımız sabah çok erken kalkıyor. İki saat sonra havaalanında olacağız. Kısmetse pazar akşamı dönmüş olacağız. Hava güzelse denize de girmiş oluruz bahane ile. Bakalım Kıbrıs nasılmış görelim. Ben ilk kez gitmiş olacağım. 

Neyse bir saat kestirip öyle kalkayım hiç olmazsa. Laptopum yanımda ama, ancak öğleden sonra ekranı açıp bakabilirim sanırım. Yokluğumda kendinize mukayyet olun. İlle de her gün işlem yapmak zorunda değilsiniz. Piyasalar için çok endişem yok. Olur da satışlar devam edecek olursa, kısa bir düzeltme ötesinde derinleşecek bir düşüş beklemiyorum. Hatta yarın yine yükselerek kapanan bir BIST de olabilir.

Bilanço dönemindeyiz. Yüksek kar açıklayacak şirketler pozitif ayrışmalar yapacaktır. Ben tekniklerde gördüğüm olası grafik hareketlenmelerini destek-direnç tablosunda paylaştım. Dirençler kırılırsa sıralı üst dirençler, destekler kırılacak olursa sıralı alt destekler yeni teknik hedefler olur.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 20.10.2022
    09:18

    Bugün 14:00'te TCMB politi faizi kararı açıklanacak. Enflasyon ve reel faiz arasında 70 puanlık bir eksi faiz olan bir ortamda olması gerekenleri değil, ne yapılır konusunda beklentiler paylaşılıyor! Beklentim en az 100 baz puanlık bir indirim daha olması. Ben yıl sonuna kadar diğer ... Devamı »

  • 19.10.2022
    08:56

    Şimdi ne oldu da bir anda bankalara girdiler, bir anda bankaları tavan yaptılar? Bunu yaparken alanlar, bir gün sonra ise aldığından fazlasını geri vererek çıktılar. Bunu yaparken de tavanlayan, dün de bu tavanların oldukça üstünde açılıp gapler bırakan banka... Devamı »

  • 18.10.2022
    09:27

    Dün ABD'de gelmeye başlayan bilançoların etkisi ile sert yükseliş tepkileri görüldü. Bu hafta S&P'de 50'den fazla şirket bilançosunu açıklayacak. Bilançolar bu dönem iyi gelebilir. Zaten sorun da bu. ABD'de halen bilanç... Devamı »

  • 17.10.2022
    09:29

    Dokuz aylık bilanço dönemi başlıyor. Bir çok kez söyledim. Bilanço risklerinden hep çekinmişimdir. İyi beklenti ile fiyatlanan hisselerde beklentiden kötü bilançolar gelirse, hisseler bir anda satış yiyorlar. Sonra toparlanmak da zaman alabiliyo... Devamı »

  • 14.10.2022
    09:23

    Dün açıklanan ABD tüfe verileri beklentilerin üstünde gelince, sert satışlar başladı. Ama sonrası gayet güzel kapandı. Bir ara Dow j. önceki dibi 28635 olan desteğine çok yaklaşıp 28671 rakamını gördü. S&P de 3571 önceki desteğini kırıp 3502... Devamı »