ABD Enflasyonu FED'in Önemli!

12.10.2022 09:25
  •  A 

Perşembe günü ABD Eylül ayı enflasyonu açıklanacak. Cuma günü gelen güçlü tarım dışı istihdam verisi sonrası FED'in işi zorlaşmıştı. Yarın gelecek enflasyon verisi bu açıdan daha da önemli olacak. %8.1 beklenen enflasyondan daha yüksek bir veri halinde, FED'in kasım toplantısında agresif bir faiz artışı riski daha da yükselecektir. Bu konuda zaten görüşümü biliyorsunuz. Arada yaşanan iyimserliklere katılmadığımı, FED faiz artışlarının süreceği beklentilerimi ısrarla tekrarlıyorum. Bu nedenle riski varlıklardan çıkışlar sürüyor. ABD tahvil faizleri ve Dolar endeksi yükselirken, ons altın ve gelişmiş ülke borsalarında ise düşüşler görülüyor. Bu durumun süreceği görüşündeyim. 

BIST için ise iyi bilançolar bekliyorum. Ama cari açık, sınır ötesi savaş riskleri gibi bir çok sorun da bizim karşımızda duruyor. Bu nedenle bir süre için endeks değil de, hisse bazlı takipte kalmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Bu arada hisse bazında da son dönem ciddi yükselişler olduğunu gözardı etmeyin. Yani dokuz aylık bilançolar öncesinde, kısmi bir kar satışı riski de söz konusu olabilir. Ama yıl sonu bilançoları için daha iyi endeksler bekliyorum. Şimdilik 3650 ve 3715 dirençleri BIST için önemli. Bu seviyeler yukarı kırmadan üst hedefleri beklemek için erken olur. Ama dirençler kırılırsa, destek-direnç tablomuzda olası üst hedefleri görebilirsiniz. Bunun için bankaların da yükselişe geçmesi gerekir. Bankalar olmadan yükseliş sınırlı kalır görüşündeyim. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 11.10.2022
    09:20

    Yurt dışı endekslerde baskı sürüyor. Bana göre sürmeye de devam edecek. BIST'de ise pozitif ayrışma sürüyor. Ama nedense ilave faiz indirimi beklenmesine rağmen bankalarda baskı sürüyor. Cari açık sorununun artarak sürmesi sorun. Ama benim i&cc... Devamı »

  • 10.10.2022
    09:45

    ABD tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde gelince, gelişmiş borsalarda ve ons altında satış, ABD tahvil faizlerine ise yükseliş görülüyor. Bunun olmasını beklediğimi biliyorsunuz. Dış piyasalarda çok çetin bir kış olacağını unutmamak lazım. Bu arada Rusya-... Devamı »

  • 07.10.2022
    09:41

    Özellikle bankaların, ana holding ve şirketlerin, ulaştırma, gübre, enerji sektörünün, gıda, perakendecilerin, kimyacıların, ilaçların, bakın gördüğünüz gibi say say arkası geliyor. Velhasıl birçok sektör ve şirketin dokuz aylık bilan&c... Devamı »

  • 06.10.2022
    09:36

    Dışarıda kötü veri iyi piyasa yansımaları sürüyor. Öncesinde de söyledim, bunun kalıcı olmasını beklemiyorum. Ayrıca Opec toplantısında 1 Milyon varil kesinti beklentisi varken 2 Milyon varillik üretim kesintisi kararı çıktı. Dünya enerji maliyetlerinde... Devamı »

  • 05.10.2022
    09:46

    Dolar Endeksi DXY 114.77, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de %4.01 görmesi sonrası, ABD ve AB'den gelen kötü veriler ekonomilerde işlerin kötüye gittiği ve bu nedenle de merkez bankaları FED ve ECB'nin yüksek faiz artışlarına ara vermek zorunda kalacakları bekl... Devamı »