Hisse Bazlı Ayrışmalara Devam!

06.10.2022 09:36
  •  A 

Dışarıda kötü veri iyi piyasa yansımaları sürüyor. Öncesinde de söyledim, bunun kalıcı olmasını beklemiyorum. Ayrıca Opec toplantısında 1 Milyon varil kesinti beklentisi varken 2 Milyon varillik üretim kesintisi kararı çıktı. Dünya enerji maliyetlerindeki artış zaten enflasyon ve resesyon açısından sorun yaratırken, bu karar da bu baskının artmasına neden olacaktır. Bizim açımızdan da can alıcı bir sıkıntı.

Neyse, bugün dışarıdaki pozitif havanın da etkisi ile bize de pozitif bir açılış desteği verecek bir dış piyasa var. Ama diyorum kalıcı olmasını beklemediğim bir dış piyasa tablosu. İçeride dün ykbnk hariç, diğer bankaların eksi kapatmasına rağmen yükselişle kapatan bir BIST vardı. Bugün de alıcı açılış ve pozitif hisse ayrışmalarının devam etmesini bekliyorum. 3545 önemli bir direnç benim için. Kıramayabiliriz, ama kırarsak 3650 seviyesine doğru yükseliş sürer. Şirketlerin olası gelecek bilançoları daha bile fazlasını destekliyor. Bu ay FED toplantısı da olmadığı için bu alımlar devam edebilir. Ama yarın ABD tarım dışı istihdam önemli olacaktır. Eğer orada iyi bir veri çıkarsa yurt dışında satışlar gelir. Kötü veri gelirse, dışarısı da içerisi de pozitif ivmelenir. 

Kısa vade için 3545 direncine dikkat edin. Oralardan kar satışları sonrası bir dahaki sefere kırmasını beklerim. Ama kırılırsa ise dediğim gibi 3650 ve üstüne hareket artar. Bence bilanço dönemini hisse bazlı düşünerek odaklanmak daha doğru olabilir. Olası teknik beklentilerimi tablolarımızın detaylarında bulabilirsiniz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 05.10.2022
    09:46

    Dolar Endeksi DXY 114.77, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de %4.01 görmesi sonrası, ABD ve AB'den gelen kötü veriler ekonomilerde işlerin kötüye gittiği ve bu nedenle de merkez bankaları FED ve ECB'nin yüksek faiz artışlarına ara vermek zorunda kalacakları bekl... Devamı »

  • 04.10.2022
    09:28

    Açıkçası, tamam manipülasyon teminat sorunu aşılınca ana bankalar ve diğer ana borsa şirketlerinde yükselişlerin yaşanmasını bekliyordum. Zaten bu görüşüme paralel de ana dört banka ve diğer birçok hissede alım öngörüleri girmiştim. B... Devamı »

  • 03.10.2022
    09:41

    10:00'da Eylül enflasyon rakamlarımız açıklanacak. Maalesef enflasyonda henüz zirve görmediğimiz görüşündeyim. Bugün de %84 üzeri bir TÜFE, %143 üzeri bir ÜFE beklentisi var. Ben de bu seviyeler ve üzerinde bir enflasyon bekliyor... Devamı »

  • 30.09.2022
    09:49

    Gelişmüş ülke merkez bankalarının faiz artışları, enflasyon riskleri ve borsalarında kısmi yükseliş tepkileri sonrasında yeniden satışların geleceği konusundaki riskler bana göre sürüyor. Enerji krizi Rusya'ya yaptırımlar sürerken bu sene çözül... Devamı »

  • 29.09.2022
    09:43

    Ülke olarak, enflasyon, yüksek kur, cari açık, TCMB rezerv azlığı, ABD ve Yunanistan ile gerilimlerimiz, Suriye'ye harekat planı, iç siyaset gerilimleri, FED, ECB, Rusya yaptırımlarının yansıması, enerji krizinin AB ve bize olası yansımaları, .... gibi say say bitmeyen bi... Devamı »