Nakit Muhakkak Olsun!

11.10.2022 09:20
  •  A 

Yurt dışı endekslerde baskı sürüyor. Bana göre sürmeye de devam edecek. BIST'de ise pozitif ayrışma sürüyor. Ama nedense ilave faiz indirimi beklenmesine rağmen bankalarda baskı sürüyor. Cari açık sorununun artarak sürmesi sorun. Ama benim için en büyük sorun FED ya da resesyon riskleri gibi yurt dışı piyasalardan sorunlarından ziyade, Yunanistan ile adım adım bir krize, çatışmaya, savaşa yaklaşıyor olmamız. Bu nedenle pozisyonlarınızda nakit de olması tedbirli bir davranış olur diye düşünüyorum.

Tekniklere bakınca endeks olarak 3650 ve 3715 diye iki önemli dirence çok yakınız. Bunlar geçilirse BIST endeks olarak 4000 üstüne hamle yapar. Ama ben şimdilik bunun için erken olabileceğini düşünüyorum. Stochastic aşırı alım seviyesinde. Yani her an kar satışları gelebilecek gibi duruyor. Bu nedenle endeks değil de, hisse bazlı odaklanmaya devam etmekte yarar var. Pozitif ayrışma yapabilecek hisse tekniklerine Destek-Direnç Tablomuzda yer verdim. Umarım destek-direnç tablosunda yer alan hisseleri takip ediyor ve öngörüye girmeseler de, dirençleri kırılanları değerlendiriyorsunuzdur. Yeni üyeler için tekrarlıyorum, tekniklerde kırılanlar desteklerse, sıralı alt destekler, kırılan dirençlerse sıralı üst dirençler yeni teknik hedefler olurlar.

Bugün kısa Bodrum tatilimizin son günü. 11:30 gibi çıkıp, Zai Bodrum'a uğrayıp, sonra da İzmir yollarında olacağız. Bu nedenle 11:30 sonrası ekran görmeyeceğim. Bir daha ancak akşam sizinle beraber olacağım. Yokluğumda güzel işler, bol karlar yapın.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 10.10.2022
    09:45

    ABD tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde gelince, gelişmiş borsalarda ve ons altında satış, ABD tahvil faizlerine ise yükseliş görülüyor. Bunun olmasını beklediğimi biliyorsunuz. Dış piyasalarda çok çetin bir kış olacağını unutmamak lazım. Bu arada Rusya-... Devamı »

  • 07.10.2022
    09:41

    Özellikle bankaların, ana holding ve şirketlerin, ulaştırma, gübre, enerji sektörünün, gıda, perakendecilerin, kimyacıların, ilaçların, bakın gördüğünüz gibi say say arkası geliyor. Velhasıl birçok sektör ve şirketin dokuz aylık bilan&c... Devamı »

  • 06.10.2022
    09:36

    Dışarıda kötü veri iyi piyasa yansımaları sürüyor. Öncesinde de söyledim, bunun kalıcı olmasını beklemiyorum. Ayrıca Opec toplantısında 1 Milyon varil kesinti beklentisi varken 2 Milyon varillik üretim kesintisi kararı çıktı. Dünya enerji maliyetlerinde... Devamı »

  • 05.10.2022
    09:46

    Dolar Endeksi DXY 114.77, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de %4.01 görmesi sonrası, ABD ve AB'den gelen kötü veriler ekonomilerde işlerin kötüye gittiği ve bu nedenle de merkez bankaları FED ve ECB'nin yüksek faiz artışlarına ara vermek zorunda kalacakları bekl... Devamı »

  • 04.10.2022
    09:28

    Açıkçası, tamam manipülasyon teminat sorunu aşılınca ana bankalar ve diğer ana borsa şirketlerinde yükselişlerin yaşanmasını bekliyordum. Zaten bu görüşüme paralel de ana dört banka ve diğer birçok hissede alım öngörüleri girmiştim. B... Devamı »