Algılarla Piyasaya Etki Ediyorlar!

23.08.2022 09:29
  •  A 

Görüyorsunuz, alınan kararlar için yapılan açıklamalar piyasaları nasıl etkiliyor! TCMB'nın faiz indirmesi ve sonrasındaki karşılık kararlarını ilk anda olumsuz diye yorumlayanlar dün güne bankaları direk satarak başladılar. Ama sonra fiyat gelişimleri yeniden yükseliş şeklinde oldu. Hafta sonu dinlediğim yorumların bana göre eksik yapıldığını gördüğüm için, dünkü beklenti yazımı gece 02:30'da siteye eklemiştim. Ama ben de dün düşük açılan fiyatlarla yeni öngörüler veremedim maalesef. Sonuçta sadece sizleri etkilemiyorlar, bizleri de etkileyebiliyorlar.

Neyse, son durum aynı şekilde, yani alımlar ve yükseliş şeklinde devam eden bir BIST var. Bu ortam devam ettikçe yükselişin içinde kalmak doğru olur. Ama yurt dışında FED ve enflasyon riski yine ön plana çıktığı için gördüğünüz gibi dışarıda düşüşler yaşanıyor. BIST fazlazı ile düşük olduğu için, yüksek karların da desteği ile, kısmi süren yabancı alımları BIST'i yukarı çekmeye devam ediyor.

Bize düşen, ani bir dönüşte yakalanmadan, mümkün olduğunca bu yükselişin nimetlerinden yararlanmak. Gördüğüm teknikleri paylaşmaya devam ediyorum. Sadece al/sat tablosu değil, destek-direnç paylaşımlarını da takip etmelisiniz. Orada da çanak, fincan-kulp, kanal kırılma uyarıları önemli. Bu yönde bir gelişme olursa, benden yeni öngörü beklemenize gerek yok biliyorsunuz.

Neyse yine yeni TL rekorları görmeye devam edeceğiz diye düşünüyorum. Ama hisse değişimleri ile bu sürüyor. Sonra önce aldıklarını bıraktıkları yerden yeniden almaya başlıyorlar. Hisselerin olası fiyat beklentileri için, uzun vadeli yatırım hisseleri kısmındaki bilanço değerlendirmelerimi ve beklenti hedeflerimi sonraki gidilecek fiyat seviyeleri için kendinize referans alabilirsiniz. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 22.08.2022
    02:30

    TCMB 100 baz puanlık faiz indirimi sonrası, ilave kararlar açıkladı. Açıklanan kararlar; Yüzde 20 düzeyinde uygulanan zorunlu karşılık tesisinin, uygulamanın etkinliğinin arttırılması amacıyla bankalar için yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisi ile ikame edilmesine kadar verildi. Devamı »

  • 19.08.2022
    09:42

    TCMB beklemediğimiz bir anda 100 baz puan daha düşüş yaparak, haftalık politika faizlerini %13ê çekmiş oldu. Gerekçelerini çok gerçekçi bulmuyorum. Ama niyet belli faiz düşürmeye devam etmek. Gelişmiş ülkelerde resesyon riski yüz... Devamı »

  • 18.08.2022
    09:31

    Bugün de bir değişiklik yapmadan politika faizini %14'de sabit bırakması bekleniyor. Enflasyonda düşüş görülmeden ek indirim yapmadan izlemede kalacağı görüşündeyim. ÜFE-TÜFE, TÜFE-Politika Faizi arasındaki farklar -65 puan düzeyinde. B... Devamı »

  • 17.08.2022
    09:33

    Dün Rusya tarafından çıkan yeni bir S400 anlaşması imzalandı yönündeki haberle çok sert satışlar yaşayan BIST, haberin Türkiye tarafından yalanlanması üzerine TL bazında rekor kapanış yaptı. Burada görünen net bir durum var ki, bilançosuna g&ou... Devamı »

  • 16.08.2022
    09:42

    Bu hafta bilançoları tamamlayacağız. Sonraki dokuz aylık bilançoların açıklanmasına kadar yaklaşık 2 aylık süre geçecek. Bu nedenle kısmen bir kar satışı, teknik bir düzeltme normal bir beklenti. Lakin bankaların gelen çok yüksek karları, holding, ha... Devamı »