TL Bazlı Yeni Rekorlar Geldi Geliyor!

04.08.2022 09:21
  •  A 

Dün bankaların hamlesi ile TL bazlı zirve olan 2684 seviyesinden kapanış yaptık. Bugün yeni zirvelere hazır olun. Ama ne üzücü ki, TL bazlı zirvenin şu anki Dolar karşılığı sadece 149.62$ seviyesine denk geliyor. Maalesef kurlar yükseldikçe, TL rekorları ancak bizim için bir anlam taşıyor. Yabancı için ise borsamız hala diplerde dolaşıyor.

Bu durum yabancıların geri gelmeye başlaması halinde çok büyük ufuklar demek. Ama şimdilik yabancılar hala satıcı olduğu için, büyük ufuklar beklentimiz seçim sonrasına kalacak. En azından TLolarak da olsa zirvelere yönelmek moral oluyor. Umarım en kısa zamanda Dolar bazında rekorların da konuşulacağı günler başlar.

BIST'de yaşanan yükseliş thyao ve bankaların desteği ile oldu. Bankalarda karlar çok yüksek. Lakin unutmamak gerek ki, bu karlar enflasyon muhasebesine göre açıklanmaya başlandığı takdirde, son karlarda çok sert düşüşler görülecektir. Garantinin enflasyon muhasebesi hesabına döneceğini açıklaması nedeniyle bu riski de göz önünde tutunuz diyorum. Yine de bugün TL bazlı yeni zirve görülecek alıcı bir açılış bekliyorum. BIST'in 2684 üzerindeki olası teknik hedeflerini destek-direnç tablomuzda bulabilirsiniz.

Hisse bazlı teknik odaklanmak daha doğru olan günlerdeyiz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 03.08.2022
    09:36

    FED'e mi, bugün gelecek enflasyon verimize mi, Pelosi'nin Tayvan ziyaretine mi, dışarıdaki resesyon söylemlerine mi, içeride kur ve cari denge artış ve açıklarına mı, şirketlerin gelen yüksek karlarına mı, yoksa enflasyon muhasebesine göre hesaplandığı takdi... Devamı »

  • 02.08.2022
    09:48

    ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti programı Çin ve ABD ilişkileri dahil, tüm dünya için risk teşkil ediyor. Piyasalar bu nedenle kısmi düşüşler yaşıyor. Taraflardan karşılıklı sert açıklamalar var. Bölgede askeri yığınak yapılıy... Devamı »

  • 01.08.2022
    09:32

    Öncelikle gelen ve gelecek bir çok bilançonun da gayet iyi gelmesini bekliyorum. Özellikle bankaların bilanço karları çok ama çok iyi. Petro kimya va demirçeliklerde de iyi bilançolar bekliyorum. Çimentoların karlarının da iyi gelmeye... Devamı »

  • 29.07.2022
    09:56

    ABD son 41 yılın en yüksek enflasyonu açıklanıyor. Bu veriye kadar FED 50 baz puan ile sınırlı kalabilir, hatta resesyon olursa diye pas bile geçebilir sözleri varken, enflasyon sonrası 100 baz puan faiz artışı mı olacak diye piyasalara çakıyorlar. Sonra bakıyorsunuz 7... Devamı »

  • 25.07.2022
    09:36

    Bu hafta dünya için önemli olan ABD FED faiz kararını öğreneceğiz. Ben en az 75 baz puanlık bir artış bekliyorum. Aslında 41 yıl sonra gelen 9.1 oranındaki enflasyon verisi sonrası 100 baz puan beklentisindeyim. Ama sonrasında FED üyelerinden bu oranda bir faiz artışı rese... Devamı »