TL Bazlı Yeni Zirve Görülür Mü?

01.08.2022 09:32
  •  A 

Öncelikle gelen ve gelecek bir çok bilançonun da gayet iyi gelmesini bekliyorum. Özellikle bankaların bilanço karları çok ama çok iyi. Petro kimya va demirçeliklerde de iyi bilançolar bekliyorum. Çimentoların karlarının da iyi gelmeye devam etmesini bekliyorum. Ayrıca 81 ilde yeni bir konut hamlesi açıklanacak. Bu nedenle inşaat demiri ve özellikle çimento hisseleri potansiyel taşıyabilir.

Sorun FED ve resesyon riski nedeniyle olası dokuz aylık bilanço etkilerinde. Aynı zamanda kur ve para politikasındaki hataların enflasyon artışı ve cari açık sürdükçe yaratabileceği risklerde. Yoksa BIST, bankalar, holdingler gibi hala çok ucuz kalan sektör ve endeksler var. Ulaştırmada çok iyi bir turizm sezonu yaşanıyor. Uçak ve kiralık araba bulmak bile zor. Ama çevremizde nereye baksak bir risk var! 

Suriye sınır ötesine yapmayı planladığımız operasyon öncesi ABD'nin aymazlıkları malum. Fransa da, olası operasyonumuza müsade etmemeliyiz diye çağrıda tepki veriyor. Yunanistan ile gerilimler malum. İşte tüm bunları gördüğüm için de tedirginliğimden kurtulamıyorum. Yoksa TL bazında 2603 direncini de kıracak olursa, yeni TL zirvelere yönelmemiz mümkün. Çok sayıda uygun tekniği olan hisse var. Bunları sizlerle paylaştım. Yeni üyeler için tekrarlıyorum. Lütfen ''siteyi tanı'' kısmını dikkatlice okuyunuz. Destek-Direnç Tablosu da  çok önemli bir tablo. Kırılan teknikler hangi yönde ise, o yöndeki sıralı destek ve-veya dirençler yeni teknik beklentiler olur. Bugün de çok sayıda destek-direnç paylaşımı olduğunu görüyorsunuz.

Bilançolar gelmeye devam ettiği için bir süre daha bu dinamiklilik sürecektir. Ama bilançolar bitterken dikkatli olmamızda yarar var.Çarşamba bizde enflasyon verisi gelecek. Bunun dışında dışarıdan gelecek PMI'lar ve cuma günü gelecek ABD tarım dışı istihdam verileri piyasalar için önemli olacaktır.

Hepinize sağlık ve bol kzanç dilerim. İyi bir hafta olsun.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 29.07.2022
    09:56

    ABD son 41 yılın en yüksek enflasyonu açıklanıyor. Bu veriye kadar FED 50 baz puan ile sınırlı kalabilir, hatta resesyon olursa diye pas bile geçebilir sözleri varken, enflasyon sonrası 100 baz puan faiz artışı mı olacak diye piyasalara çakıyorlar. Sonra bakıyorsunuz 7... Devamı »

  • 25.07.2022
    09:36

    Bu hafta dünya için önemli olan ABD FED faiz kararını öğreneceğiz. Ben en az 75 baz puanlık bir artış bekliyorum. Aslında 41 yıl sonra gelen 9.1 oranındaki enflasyon verisi sonrası 100 baz puan beklentisindeyim. Ama sonrasında FED üyelerinden bu oranda bir faiz artışı rese... Devamı »

  • 22.07.2022
    09:39

    Bilanço dönemindeyiz. Bu yüzden ekstra bilanço ayrışmaları göreceğiz. Ama bu iyi yönlü olacağı gibi, beklentilerin sürpriz altında gelecek bilançolar da söz konusu olabilir. O zaman da ilgili hisse fiyatlarında sert kayıplar yaşanacaktır. A... Devamı »

  • 21.07.2022
    09:26

    Bugün TCMB ve Avrupa Merkez Bankası ECB'nin politika faiz kararları açıklanacak. ECB'de bir kararsızlık var. Kışın doğalgaz sorunu nedeniyle ekonomilerinde sorunlar bekleniyor. Ama diğer taraftan da bölge genelinde enflasyon çok yüksek geliyor. Bu nedenle faiz ar... Devamı »

  • 20.07.2022
    09:28

    Bayramlar nedeniyle iki gün olan geçen haftaki seanslarda kayıplar yaşayan BIST, haftanın iki gününde bu kayıpları fazlası ile telafi etti. Bu yükselişler bankalar ve demirçelikler de dahil bir çok hissede görüldü. Şu an bakınca yurt dışının fu... Devamı »