Döviz Bozmak Zorunda Kalan Ne Alır?

27.06.2022 09:20
  •  A 

Öncelikle BDDK'nın kararları hakkındaki görüşlerimi cuma gece; ''BDDK Kararları Hakkında İlk İzlenimlerim!'' başlığı ile paylaşmıştım ama dün yazıyı revizelerle son haline getirmiştim. Son haliyle de okuyunuz lütfen.

Evet bugün gözler alınan kararların dövize, borsaya ve hisselere etkilerinde olacak. İlk andaki tepkiler yanıltıcı da olabilir. Bu nedenle ilk tepkilere bakarak hemen gidişin tek yönde olacağını söylemek doğru olmaz.

KKM Bir Anda Katlanabilir!
             Neyse, şimdi hemen görüşlerime yenisini ekleyip, bugünkü beklenti yazımı çok kısa tamamlayıp bitireyim. Alınan kararlar yüzünden döviz satmak zorunda kalacak şirketlerin dövizden çıkmak istemiyorlar ama yine de satmak zorundaysalar, o zaman dövizi garanti eden yatırıma yönelebilirler. Yani satmak zorunda kaldıkları dövizlerini KKM'ye yatırabilirler. Bu takdirde nasılsa dövizlerini korumuş olurlar. Ayrıca kurlar düşerse de, faiz gelirleri oluyor.

Birkaç gün yaşayıp yansımaları işleyişte göreceğiz. İlk andaki kayıpların belirsizlikler yüzünden olacağını biliniz. Sonrasında bazılarında kayıplar artarken, bazılarında ise tepki yükselişleri gelecektir. Ama adres kkm olursa, bu durum ilk anda kurları baskılar, ancak enflasyonu düşüremezsek sonrasında kkm'nin şu an yarattığı sıkıntılar daha da büyüyerek karşımıza gelir.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 24.06.2022
    23:19

    Değerli üyeler, Akşam yemeğini yedik. sonra eşim, büyük kızım balkonda otururken bir anda yağmur gibi telefonlar gelmeye başladı. Eşim de Global Menkul'ün İzmir Direktörü. İkimizde sektör profesyoneli olduğu için telefonlar ikimizi için de bi... Devamı »

  • 24.06.2022
    09:40

    Gelişmiş ekonomilerde resesyon endişeleri ve bu nedenle de faiz artışları olmasına rağmen, TCMB %14 olan politika faizini değiştirmedi. Ama diğer bazı alanlarda sıkılaştırma önlemlerine yönelik adımlar atıldı. Hoş faize dokunmadan bu yapılanlar ne kadar yeterli olur bilemiyorum. Dış d&... Devamı »

  • 23.06.2022
    09:47

    FED Başkanı Powell, dün açıklamalarda bulundu ve resesyon riski var, bu nedenle de enflasyon hedef olan %2'ye uygun düşme yönünde dönüş görene kadar faiz artışları ve müdahaleler devam edecek dedi. Diğer taraftan AB Merkez Bankası ECB Başkanı Lagard... Devamı »

  • 22.06.2022
    09:42

    FED karaları, olası uygulamaları, Rusya yaptırımlarının enerji vb. fiyatlara yansıması, tedarik sorunlarının da henüz bitmemiş olması ile dünya genelinde resesyon riskleri sürüyor. Bu nedenle dışarıdan satış baskılarının bir süre daha devam edeceği görüşüm&uum... Devamı »

  • 21.06.2022
    09:32

    Bugün pozitif bir açılış bekliyorum. Bunun nedenlerinden Suudi Prens ve İsrail Dış işleri Bakanının ziyaretlerini de sayabiliriz. Suudi prensin ziyaretinden dolar girişi sağlayacak bir takım anlaşmalar beklenti dahilinde. Ama sonuçta dünyanın gelişmiş ülkelerindeki enfla... Devamı »