Teknik Ayrışmalar Sürüyor!

07.06.2022 01:03
  •  A 

BIST'de teknik ayrışmalar sürüyor. Süper bono endişesi benim yeni öngörü yapmamda tereddüte düşmeme neden oldu. Ama görüyorsunuz, destek-direnç tablosunda dikkat çektiğim paylaşımlar gerçekleşmeye devam ediyorlar.

Daha fazla uzak kalmadan bazı öngörüleri yapmaya başlayabilirim. Yarın sabah borsa açılışı esnasında Göcek yolunda olacağım için, sabah paylaşım yapma imkanım olmayacak. O yüzden genelde çalıştığım gibi, geceden teknik paylaşımlarımı yaptım. Bu arada parabolde alım yönüne dönmüş, aynı zamanda bilançoları da oldukça iyi gelmiş iki hisseyi de teknikleri nedeniyle öngörü tablosuna ekledim. Ama bulunduğumuz seviyeler nedeniyle kar satışları da her an gelebilir. Bu nedenle, olur da öngörüm sonrası bu hisselerde kar satışları yaşanacak olursa, alt destekler kademeli alıma uygun olacaktır. Ayrıca, bu iki hisse fırsat bulduğum zaman uzun vadeli listeye de ekleyebileceğim bilançolara sahipler. Açıklama detaylarını yazacak zaman bulabilirsem, ikisini de öngörü fiyatı ile uzun vadeli yatırım hisseleri tablosuna eklemeyi düşünüyorum. Şimdiden bilginiz olsun. Üç aylık bilançoları sonrası bu iki hisseyi de gözden kaçırmışım. 

Piyasaları sizlere emanet ediyorum. Ben fırsat buldukça ekranımı açıp bakacağım. Ama aslında bakmasam da biraz kafa dinlesem çok daha iyi olur. Çünkü cuma günü Göcek'den İzmir'e döndükten sonra, cumartesi de İstanbul'a gideceğiz. Pazar günü bir düğüne katılıp, pazartesi günü İzmir'e döneceğiz. Bolca araba kullanacağım anlayacağınız. Öncesinde sadece dinlenmek iyi olurdu. Lakin duramam. Kesin ekranımı açarım. Artık olduğu kadarıyla da paylaşımlarımı yapmayı düşünüyorum. Siz beni tatilde bilin. Paylaşımlarım ekstra olsun:)

Sabah 06:30 gibi yola çıkmayı düşünüyorum. Artık yatıp biraz uyuyayım. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 06.06.2022
    09:33

    Çin tamamen normale dönmeye başladı. Açılmalar sürüyor. Çin'deki normale dönüş borsalara ilginin artmasına neden olmuş durumda. BIST'de de benzer şekilde risk iştahı yüksek. Enflasyona endeskli bono ya da tahvil konusunda bir karar çı... Devamı »

  • 03.06.2022
    09:28

    Enflasyona endeksli süper bono konusu askıda kalınca, yeniden enflasyondan korunma limanı olan BIST'de enflasyon alımları sürüyor. Bugün de enflasyon verisi açıklanacak. Enflasyon beklenenlerin üzerinde yüksek gelirse, döviz kurunda yaşanacak yüksel... Devamı »

  • 02.06.2022
    08:50

    Endeksin indikatörlerine bakınca aşırı alım seviyelerinde olduklarını görüyorum. Bu durum bende tedirginlik yaratıyor. Ama diğer taraftan 2562 seviyesi üzerinde 2620 - 2720 dirençlerine gidebilecek bir teknik formasyon da var. Hangisi olacak çok rahat yorum yapamıyo... Devamı »

  • 01.06.2022
    09:19

    Her geçen gün hızla fakirleşiyoruz. Gördüğünüz gibi zamların arkası kesilmiyor. Bugün de doğalgazda konutlarda %30, sanayide %40, elektirik abonelerinde konutlara %15, sanayi ve ticarethanelere %25, un fiyatlarında %53 zam haberleri ile güne başladık. Akarya... Devamı »

  • 31.05.2022
    09:45

    Açıkçası, yurt dışı ve BIST için beklediğimden fazla iyi bir tepki yaşadık. Yurt dışı borsalarda tepkinin ana nedenleri, Çin'de yeniden normalleşmenin başlaması, ABD'de son çeyrekte beklenti %1.3'den daha fazla, %1.5 olarak gerçekleşen daralma so... Devamı »