Enflasyon Fiyatlamaları Sürüyor!

03.06.2022 09:28
  •  A 

Enflasyona endeksli süper bono konusu askıda kalınca, yeniden enflasyondan korunma limanı olan BIST'de enflasyon alımları sürüyor. Bugün de enflasyon verisi açıklanacak. Enflasyon beklenenlerin üzerinde yüksek gelirse, döviz kurunda yaşanacak yükselişler ekonomi yönetiminden yeni bir hamle getirecek mi bilemiyorum. Ama enflasyon düşmediği takdirde ben bir şekilde dövize yönelişi durdurmak için yeni bir hamleden çekiniyorum. Her an her şeye hazırlıklı olmalı. 

Gördüğünüz gibi bu tedirginlik yeni öngörülerde çekimser kalmama neden oluyor. Ama teknikleri sizlerle paylaşmayı sürdürüyorum. Tekniğin gereği neyse paylaşımlarda görebilirsiniz. Ben cesaret edemiyorum. Sizler kendi kararlarınızı vereceksiniz. 

Bugün de alıcılı bir açılış bekliyorum. Teknik olarak belirttiğim 2620 - 2720 seviyelerine doğru TL bazlı yeni rekorları görebiliriz. Umarım bu yükseliş esnasında açık öngörülerimizde gerçekleşmeler devam eder.

NOT: 7-10 Haziran Arasında Aranızda Yokum!
              Şimdiden bilginiz olsun. 7-10 Haziran arasında Göcek'de olacağım. 7 Haziran'da Borsa açılış saatinde yolda olacağım için beklenti yazım olmaz ama teknik paylaşımlarımı geceden yaparım. Biliyorsunuz benim tatillerim genelde fırsat bulduğum an paylaşımlarım sürerek oluyor. Yani tamamen sizlerden ve piyasadan kopmuyorum. Yine öyle olacaktır. Fırsat bulduğum an paylaşımlarımı yine yapacağım. Ama birebir olmayacağı için bilginiz olsun diye şimdiden yazıyorum. O gün gündemde neler olur bilemiyorum. Böyle bir ortamda tatil mi olur demeyin sonra:)) Programlı bir iş olduğunu bilin istedim.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 02.06.2022
    08:50

    Endeksin indikatörlerine bakınca aşırı alım seviyelerinde olduklarını görüyorum. Bu durum bende tedirginlik yaratıyor. Ama diğer taraftan 2562 seviyesi üzerinde 2620 - 2720 dirençlerine gidebilecek bir teknik formasyon da var. Hangisi olacak çok rahat yorum yapamıyo... Devamı »

  • 01.06.2022
    09:19

    Her geçen gün hızla fakirleşiyoruz. Gördüğünüz gibi zamların arkası kesilmiyor. Bugün de doğalgazda konutlarda %30, sanayide %40, elektirik abonelerinde konutlara %15, sanayi ve ticarethanelere %25, un fiyatlarında %53 zam haberleri ile güne başladık. Akarya... Devamı »

  • 31.05.2022
    09:45

    Açıkçası, yurt dışı ve BIST için beklediğimden fazla iyi bir tepki yaşadık. Yurt dışı borsalarda tepkinin ana nedenleri, Çin'de yeniden normalleşmenin başlaması, ABD'de son çeyrekte beklenti %1.3'den daha fazla, %1.5 olarak gerçekleşen daralma so... Devamı »

  • 30.05.2022
    09:23

    ABD'de son çeyrekte beklentinin üzerinde daralma yaşanması FED'in faiz ve bütçe daraltma kararlarını gevşetebileceği beklentisi yaratmış durumda. FED iki toplantıda 50'şer puan faiz artışı yapıp, sonraki toplantıda pas geçebilir görüşleri seslendi... Devamı »

  • 27.05.2022
    09:28

    TCMB Politika Faizini değiştirmeyip, %14 olarak sabit bıraktı. Spekülasyonu yapılan süper bonoya yönelik bir açıklama ya da gelişme henüz yok. Sadece Suriye'ye sınır ötesi harekat konusunda hazırlıkların yapıldığı ve her an sınır ötesinde müdahalemiz baş... Devamı »