Alıcılı Bir Güne Başlanabilir!

13.04.2022 10:03
  •  A 

Yurt dışında dün yaşanan eksiler sonrası bugün yine artı endeksler ve futureler görüyoruz. Bizim tarafta pozitif ayrışma isteği sürüyor. Güne alıcılı başlayabiliriz. Yarın TCMB faiz kararı var. Faizlerde bir değişiklik beklenmiyor. TCMB'nın piyasaya likidite vereceğim mesajı tahvil faizlerini düşürmeye başladı. Bu durum faizler açısından olumlu bir gelişme. Zaten bu da bankalara yarıyor gördüğünüz gibi.

Kısacası bugün yine alımlarla başlanır diye bekliyorum. Ama dün tekniği bir süredir uyardığım paralic sar indikatöründe satış sinyali verdi. Eğer yeniden 2475 seviyesi görülecek olursa parabol yeniden alım yönüne döner. Parabol konusunu dün beklenti yazılarımda görsel ve izah olarak paylaştım bulabilirsiniz. 

Dün de çok güçlü seans içi realizasyonlar yaşandı. Ama eksi endeks yine artıya döndü. Özellikle bankaların iştahı çok güçlü sürüyor. Evet tam bunu derken açılış seansında 2482 seviyesi görüldü ve parabol de yeniden alım sinyali verdi. Dünkü endişemizde beni şimdilik yanıltmış oldu. Parabol için yeni riskli seviye şu an için 2422 seviyesinde bulunuyor.

Hisselerin kodları ile filtrelerini yaparsanız destek-direnç tablosunda olası yukarıda ve aşağıdaki teknik seviyeleri görebilirsiniz. 

Endeks indikatörleri olarak aşırı alım yani satım riskinin yüksek olduğu yerlerdeyiz. Bu nedenle her an dünkü gibi kar satışları riski hep sürecektir. Ama şimdilik güzel bir gün başlıyor yine.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.

NOT: Bilmeyenler için dün sabah covid karantinasına girdim. Nispeten hafif geçiriyorum. Ama bu işin sırrı dinlenmek dendiği için, paylaşımlarım bu hafta bugün de olduğu gibi gecikmeli, aksamalı olabilir. Ama her fırsatta gördüklerimi paylaşmaya devam edeceğim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 12.04.2022
    18:00
  • 12.04.2022
    09:34

    Arkadaşlar, Dün akşam üstü yaptırdığım testimin sonucu sabah pozitif olarak geldi. Maalesef sonunda ben de yakalandım. Hafif bir nezle dışında bir sorunum yok. Sabah Sağlık Bakanlığından arayan cumartesi, pazar yaşadığım ve geçen sırtı ağrıları ile asıl kısmını... Devamı »

  • 11.04.2022
    11:32

    Arkadaşlar, Şu an ekran başındayım. Güzel bir uygu ve ter atınca gayet iyiyim şu an. Hafif bir nezle dışında sorunum yok şimdilik. Umarım yenilemez. BIST'e dönersek, gördüğünüz gibi BIST iştahı her şeye rağmen sürüyor. Bankalar bugün de &ccedi... Devamı »

  • 11.04.2022
    00:19

    Cumartesiden beri artan bir vucut kırgınlığım var. Sırtım, kollarım bacaklarım ağrıyor. İki hafta evvel evin ısınma sistemi olan ısı pompasını, doğal gaz ile değiştirdik. Ama maalesef hala sayaç ve gaz bağlatısı olmadı. Evimiz çok az güneş görüyor. O nedenle havalar ısın... Devamı »

  • 08.04.2022
    09:42

    Gördüğünüz gibi, dün de bankalar alındı ve endeks yine yükseldi. Bu arada da yurt dışında ciddi eksi endeksler yaşanıyordu. Ama BIST hisse ve sektör değiştire değiştire pozitif ayrışmayı sürdürüyor. Hemen tekrar ve özellikle belirteyim! BIS... Devamı »