Kar Satışları Başlıyor Mu?

06.04.2022 09:35
  •  A 

Kar satışları zaten bir süredir yaşanıyor. Hatta 2103 ve 2200 dirençlerinde gelen satışları da alarak yolumuza devam ettik. Yani aslında birileri dirençlerde ciddi satış yapıyor. Ama buna rağmen bu satışlar alınmaya devam ediyor. Satanların içinde yabancılar da var diyebiliriz. Çünkü yabancı takası %37.05 düzeyine inmiş durumda. Hatta %36.50 ile bunun bile altına inmişti. 

Kısacası dirençlerde satışlar geliyor. Dün bu kar satışları biraz daha fazla oldu ve bir ara endeks eksiye de döndü. Ama sonra yine sihirli el hisseleri toplamaya başladı. Bu işin sadece bireysel yatırımcılar eliyle olması biraz zor geliyor bana. Çünkü çok organize gidiyor. Endeksi düşürmeyecek şekilde bir yerlerde satarken, diğer taraftan endeksi yukarıda tutacak alımlar yapılıyor. Her neyse, sonuçta 2022'de pozitif ayrışacağımızı zaten sebepleri ile yazıyordum. Ama inanın bu kadar da hızlı bu ayrışmayı başlatacağımızı beklemiyordum. Bu nedenle de öngörü cesaretim azaldı gördüğünüz gibi. Daha ziyade olası teknik hareketlenmelere destek-direnç tablomuzda dikkat çekiyorum. Bu arada bu tabloyu da hiç yabana atmayın derim. Eğer yakın geçmişten bugüne incelerseniz son dönem yükselen bir çok hissenin öncesinde bu tabloya girdiğini görürsünüz.

Bu arada Garantinin gönüllü geri alımı devam ediyor. Ama bu fiyatla istedikleri adetleri alacaklarını sanmıyorum. Eğer geri alım niyetleri ciddi ise, fiyatta ciddi bir yukarı revize yapmak zorunda kalacaklardır. Bu yüzden böyle düşünenler bu ve altındaki fiyatlardan bu olası yukarı revize beklentisi ile hisseyi alıp taşımayı düşünebilirler. Tabi bu benim görüşüm. 

Dün FED üyelerinden bilanço küçültmekle ilgili sözler dış piyasalarda satışların yaşanmasına neden oldu. Dış borsalarla ilgili görüşlerimi de zaten çok kez yazdım biliyorsunuz. Olumlu değilim. Ama bizim için ara düzeltmeler yaşansa da iyimserliğimi koruyorum. BIST'in ederi bu seviyelerin çok üzeri. Ama ekonomide işler iyi olmadığı için, tam ederi beklemek için biraz erken tabii. Şimdilik bu şekilde pozitif değişim ve ayrışmalarla yolumuza gidebildiğimiz kadar devam edeceğiz. Henüz yükseliş trendi sürüyor. Bu aşağıya kırılmadan ki, bugün için bu seviye 2298 civarında bulunan her gün için yükselen bir seviyede bulunuyor. Düşüş başladı diyemeyiz. Yükseliş devam ederken içinde olmaya devam etmeliyiz. Zaten bunu da az yeni öngörü ve açık öngörüleri yukarı revizelerle yapmaya devam ediyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 05.04.2022
    08:55

    İlişkilerdeki tüm sorunları biliyorsunuz. Yıllardır artarak devam ediyor ve hala çözülmeden sürüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden Brüksel'deki son NATO zirvesinde ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bir karar almışlardı. Bu çerç... Devamı »

  • 04.04.2022
    09:27

    Bugün 10:00'da Mart ayı enflasyon verisi açıklanacak. Enflasyondaki yükselişin sürmesi bekleniyor. Maalesef yapılan son zamlar sonraki aylarda da enflasyonda artışın sürmesine neden olacak risk yaratıyor. Özellikle enerji fiyatlarındaki artış üretici enflasyo... Devamı »

  • 01.04.2022
    09:51

    Şekere %31, Evde kullanılan doğalgaza %35, elektrik üretimi için kullanılan gaza %44.3, elektrik dışında kullanılan doğalgaz birim fiyatlarına da %50 zam yapıldı. Keşke 1 Nisan şakası olsa ama maalesef bu zamlar gerçek. Devamında elektrikte yeni zamları ve üretim maliyetlerin... Devamı »

  • 31.03.2022
    09:38

    Bugün vucudum artık tepki verdi. Bir türlü uyanamadım. O nedenle güne geç başlıyorum. Ama zaten günlük yazım dışında gece teknik paylaşımlaırmı yapmıştım. Arada bu şekilde az uyumanın tepkileri oluyor. Her neyse, konular aynı. Şirketler bilanço olarak ... Devamı »

  • 30.03.2022
    09:27

    İlk gün müzakereleri sonrası yapılan ilk açıklamalar olumlu yönde gelince, endekslere talep geldi. Petrolde kısmi düşüş yaşandı. BIST'de bir süredir takıldığımız 2200 direnci aşıldı, ABD DOW future'de 35060, SP500 endeksinde ise takılır diye düşü... Devamı »