Benzer Bir Gün Daha!

31.03.2022 09:38
  •  A 

Bugün vucudum artık tepki verdi. Bir türlü uyanamadım. O nedenle güne geç başlıyorum. Ama zaten günlük yazım dışında gece teknik paylaşımlaırmı yapmıştım. Arada bu şekilde az uyumanın tepkileri oluyor.

Her neyse, konular aynı. Şirketler bilanço olarak gayet iyi olduğu için yabancı satışları sürse de, hisseler bilançolarına göre pozitif ayrışmalara devam ediyorlar. Bugün de benzer şekilde kısmi ayrışmalar bekliyorum. İşin ilginci, değişimle hep bir başka hisse ve sektörleri yukarı çekerken, parite için sattıkları diğer hisselerin teknikleri de bir kaç gün sonra yeniden alım seviyelerine uygun hale geliyor. Bu nedenle de şu ana kadar fazla geri çekilme yaşamadık. Dün ve bugün bankaların tekniklerini pozitif görüyorum. Önümüzdeki günler için beyaz eşyalar, demirçelikler, altınlar pozitif gelişme gösterebilir diye düşünüyorum. Bu sektör ve hisselerin tekniklerini yakından takip etmek yararlı olabilir.

Bugün güne geç başladığım için kısa kesmek istiyorum. Umarım hepiniz için sağlık ve bol kazançlı bir gün olur.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 30.03.2022
    09:27

    İlk gün müzakereleri sonrası yapılan ilk açıklamalar olumlu yönde gelince, endekslere talep geldi. Petrolde kısmi düşüş yaşandı. BIST'de bir süredir takıldığımız 2200 direnci aşıldı, ABD DOW future'de 35060, SP500 endeksinde ise takılır diye düşü... Devamı »

  • 29.03.2022
    09:29

    Gözler İstanbul'da iki ülkenin heyetlerinde olacak. Müzakerelerden iki ülke liderinin yüz yüze görüşmesi sonucu çıkarsa, savaşın bitmesi umudu artacaktır. Bu durum petrol fiyatlarında düşüş yaratır. Bizim için olumlu bir etki olur. ... Devamı »

  • 28.03.2022
    09:18

    Ukrayna ve Rusya heyetleri 28-30 Mart arasında İstanbul'da yüz yüze görüşmeler için uzlaştılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki liderle görüşmesi sonrası alınan bu karar, barış için bir umut olacak mı göreceğiz. Umarım en kısa zamanda savaş sora ... Devamı »

  • 25.03.2022
    09:43

    BIST 2200 seviyesine gelince ikidir kar satışları görüyoruz. Çünkü hisselerin de geneli dün de dediğim gibi teknik dirençlerinde işlem görüyorlar. Aslında kısmi şekilde birkaç gün düşüş yaşayıp teknik bir düzeltme görse... Devamı »

  • 24.03.2022
    09:52

    BIST bir süredir yükseliyor. Hatta dışarıda olan bitene, içerideki risklere rağmen pozitif bir ayrışma ile yükselişine devam ediyor. Hatta hisse bazında oranlar çok daha yüksek. Dün 2195-2200 seviyesi bir direnç bölgesiydi. Aynı anda yurt dışı borsa... Devamı »