Risklere Rağmen Alımlar Sürüyor!

23.03.2022 09:27
  •  A 

Savaş her gün yeni bir boyutla devam etse de, içeride dışarıda borsalarda yükselişler, alımlar sürüyor. Hatta FED faiz artışlarını hızlandırırım uyarıları yapmasına, 2 ve 10 yıllık ABD tahvil faizlerinde yükseliş sürmesine, Rusya'dan nükleer silah tehditine, Rus gemilerinden Ukrayna top ateşine tutulmasına rağmen borsalardaki alımlar devam ediyor.

BIST için de durum böyle. Hatta BIST dışarısı düşerken düşmeyip, daha da pozitif bir ayrışma gösterdi. Temettü ödemelerine rağmen dün de artı kapattı. Bugün 2195-2200 direnci önemli. Geçilirse 2278-2300 seviyelerine doğru yükselişin devam ettiğini görebiliriz. Ama tersi bir gelişme halinde teknik destekleri yakın takip etmek gerekir. Destekler kırılacak olursa, satışların arttığı ve kar realizasyonunun hızlandığını görme riskimiz de var. Açıkçası borsanın iskontolu olduğunu söylesem, bir süre sonra dışarıdan pozitif ayrışacağı beklentilerimi yazsam da, son birkaç gündür yaşanan pozitif ayrışmaları bu kadar da beklemiyordum. Bu cesaret nereden geliyor diye bakınca, piyasada ekonominin başına M.Şimşek'in getirileceği spekülasyonunun yapıldığını gördüm. Evet böyle bir gelişme BIST'i en azından ilk anda yukarı çekebilir. Ama bu yönde bir değişiklik faiz-kur politikasında da radikal bir geri dönüş demek olabilir. Cumhurbaşkanı faiz konusunda artışlara izin verir mi, faiz artışları olmazsa M.Şimşek görevi kabul eder mi, bunlar hep bilinmezler. Ya da, tüm bunlar sadece asılsız spekülasyonlardan mı ibaret bilmiyorum. Cevabı gelişmeler gösterecektir.

Neyse, biz bu ortamda yine teknikleri referans alarak yol bulmaya çalışabiliriz. Teknik paylaşımlarda kırılan dirençler ise sıralı üst dirençler, kırılan desteklerse o zaman da sıralı alt destekler yeni teknik beklentiler olur. Bunu bilerek kararlarınızı alabilirsiniz. Ben olası teknik hareket beklediğim hisse paylaşımlarımı detaylı şekilde yapmaya devam ediyorum.

Bugün de güne alıcı başlanacak bir borsa bekliyorum. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 22.03.2022
    09:44

    Geçen hafta 0.25 baz puanlık artışla süreci başlatan FED, başkan Powell'ın en az birkaç kez 25 baz puan üstünde faiz artışı yapmak zorunda kalabiliriz uyarısı yaptı. Geçen hafta 25 puanın üzerinde bir artış açıklarlarsa bana sürpriz olmaz demi... Devamı »

  • 21.03.2022
    09:23

    ABD Dow, SP500, Almanya Dax ve BIST'in tekniklerine bakınca stochasticlerin aşırı alım, yani direnç bölgelerinde olduklarını görüyorum. Yani bu ne demek? Kısmi kar satışları her tarafta mümkün demek. Lütfen dikkatli olun derim. Yurt dışı için yüks... Devamı »

  • 18.03.2022
    09:48

    Genel beklenti doğrultusunda gelen iki merkez bankası kararı gördük. FED, savaş ve bu nedenle yaşanan ekstra tedarik ve ticaret sorunları nedeniyle 25 baz puanlık faiz artışı ile yetinde. TCMB ise, beklendiği gibi %14 olan faizlere dokunmadı. Ama FED'den Mayıs ayında daha yüksek b... Devamı »

  • 17.03.2022
    09:37

    Dün beklenen ABD FED faizi açıklandı. FED 25 baz puanlık bir artışla politika faizlerini %0.25 - %0.50 aralığına yükseltti. Başkan Powell Ukrayna Savaşının etkilerine dikkat çekti. Ama durgunluk beklemediğini, her türlü imkanın enflasyonu düşürmek iç... Devamı »

  • 16.03.2022
    09:37

    Bir süredir sert düşen Asya Borsaları bugün aynı sertlikte yükseliyor. Çinli teknoloji şirketlerine ABD tarafından yasaklama gelebileceği haberleri ile özellikle teknoloji hisseleri büyük kayıplar yaşamıştı. Çin Hükümeti, ülke dışındaki... Devamı »