Teknik Dirençlerdeyiz!

21.03.2022 09:23
  •  A 

ABD Dow, SP500, Almanya Dax ve BIST'in tekniklerine bakınca stochasticlerin aşırı alım, yani direnç bölgelerinde olduklarını görüyorum. Yani bu ne demek? Kısmi kar satışları her tarafta mümkün demek. Lütfen dikkatli olun derim. Yurt dışı için yükseliş devam edecek olursa, artık sınırlı olur, ama her an kar satışları gelebilir. diye düşünüyorum.

BIST için ise, kur korumalı mevduat sistemindeki faiz %17, buna karşılık ise %54.4 enflasyon var. Yani kur korumalı mevduata göre yaklaşık %-37, politika faizine göre ise %-40 reel faiz olan bir ortamda borsaya ilgi devam edecektir. Ama teknik olarak dirençlerde olduğumuzu yine de bilin istedim. Bu hafta eregl, ısdmr ve toaso'da temettü ödemeleri başlıyor. Hisselerde temettü hareketleri görülebilir. 

Bu arada Ttkom'da ikincil halka arz konuşmaları var. Bunun şekli sıkıntılı olabilir. Eğer blok satışla belli alıcılara yapılırsa baskı olası fiyata göre çok olmayabilir. Ama borsada alıcı gözetmeksizin bir arz planlanıyorsa bu baskı yaratabilir. Hisse bana göre bilançosuna bakınca ciddi bir iskonto içeriyor. Ama bu konu arz talep dengesine göre oluşuyor maalesef. Olası düşüş halinde cuma kapanışının altındaki fiyatların daha çok iskonto içereceğini bilin derim.

Bu arada savaşın ekonomimizde otomotiv ve yan sanayiinde ciddi bir katkısı olabilir. Sektörde Türkiye üzerinden talepler artabilir. Aynı şekilde demirçelikte de durumun böyle olduğunu geçen hafta zaten yazmıştım. AB bölgesi de haziran ayına kadar Türkiye üzerinden demirçelik alım kotalarını arttırmıştı. 

Kısacası hisse bazlı ayrışmalarla devam eden süreç yine sürecektir diye düşünüyorum. Olası teknik hareketlenme görülebilecek hisselerin tekniklerini geceden paylaşmıştım.  

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 18.03.2022
    09:48

    Genel beklenti doğrultusunda gelen iki merkez bankası kararı gördük. FED, savaş ve bu nedenle yaşanan ekstra tedarik ve ticaret sorunları nedeniyle 25 baz puanlık faiz artışı ile yetinde. TCMB ise, beklendiği gibi %14 olan faizlere dokunmadı. Ama FED'den Mayıs ayında daha yüksek b... Devamı »

  • 17.03.2022
    09:37

    Dün beklenen ABD FED faizi açıklandı. FED 25 baz puanlık bir artışla politika faizlerini %0.25 - %0.50 aralığına yükseltti. Başkan Powell Ukrayna Savaşının etkilerine dikkat çekti. Ama durgunluk beklemediğini, her türlü imkanın enflasyonu düşürmek iç... Devamı »

  • 16.03.2022
    09:37

    Bir süredir sert düşen Asya Borsaları bugün aynı sertlikte yükseliyor. Çinli teknoloji şirketlerine ABD tarafından yasaklama gelebileceği haberleri ile özellikle teknoloji hisseleri büyük kayıplar yaşamıştı. Çin Hükümeti, ülke dışındaki... Devamı »

  • 15.03.2022
    09:39

    Savaşın yansımalarını görmeye devam ediyoruz. Henüz barış ya da ateşkes yönünde bir gelişme yok maalesef. Ama Rusya yakıp, yıkmaya devam ediyor. Çok sürmeyen bir zaman içinde Kiev'in de kontrolünü alırsa ateşkes görüşmeleri de başlayabil... Devamı »

  • 14.03.2022
    09:50

    Savaş sürüyor ama diğer taraftan da müzakereler devam ediyor. Uzlaşı çıkabileceği haberleri de taraflardan gelmeye başladı. Bugün dördüncü müzakereler yapılacak. Bu sefer mobil bir bağlantı ile bunun yapılması bekleniyor. Başlayan soğuk savaş d&oum... Devamı »