Antalya Müzakeresi Piyasaları Olumlu Etkiledi!

10.03.2022 09:42
  •  A 

Bugün Rusya ve Ukrayna Dış İşleri Bakanları Antalya'da biraraya gelecekler. Bir sonuç çıkar mı bilemem. Uzlaşı olursa piyasalara olumlu yansır. Uzlaşma olmazsa, Rusya daha da sertleşen bir askeri harekata başlayacaktır endişesindeyim. Umarım Zelensky sonunda kabul etmek zorunda kalacağı sonucu çok gecikmeden kabul eder. Yoksa NATO ve batıya güvenerek ülkesinin işgal edilmesinin önünü açtı gördüğünüz gibi.

BIST dünyadan pozitif ayrışmayı sürdürüyor. Savaşın akıbetine göre bu durum devam edebilir. Ama yabancılar hala satmaya devam ediyorlar. Bu yüzden gelen yüksek karlar maalesef tam karşılık bulamıyor. Ama yine de hisselerin potansiyellerini destekliyor. 

Varlık Fonu ttkom'u bankalardan devralmak için bankalardan kredi arayışında. Bu gerçekleşirse Akbnk, Garan ve Isctr olumlu etkilenir beklentisi var. Olası bir devirde fiyatın %15-%20 arasında yukarı bir tepkisi bilançonun da etkisi ile görülebilir beklentisi var piyasada. Bu beklenti bana da makul geliyor.

Arsan çok yüksek bir kar açıklamış. Uzun vadeli beklentimi yukarı revize yaptım ve bilanço görüşümü orada paylaştım. Aynı şekilde uzun vadeli listeye eklemelere başladım. Detaylarını ilgili listede bulabilirsiniz. Aynı şekilde bilanço açıklayan Prkme, orge ve cusan'dan gelen karları da oldukça iyi buldum.

Alıcı açılış yaparız, müzakere sonucuna göre daha da hızlanan bir yükseliş ya da, kar satışlarını görebiliriz. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 09.03.2022
    09:39

    ABD ve İngiltere Rusya'dan petrol ve gaz alımını yasakladı. Ama zaten Rusya'nın ihracatı içinde %2.8 toplam değere sahiplermiş. Çok önemli bir etkisi olmaz yani. Buna karşılık da Putin, bir çok değerli maden ve ürünün satışına yasak getirdi. İşte bu &... Devamı »

  • 08.03.2022
    09:11

    Petrol ve doğalgaz fiyatlarında yaşanan sert yükselişler, olası Rus enerji kaynaklarına ambargo kararı alınma riski, yaptırımlar nedeniyle paladyum, nikel gibi emtialarda rekor fiyat artışları, tedarik aksamaları birçok sektörde üretim hacimlerini vuruyor. Özellikle Rus ga... Devamı »

  • 07.03.2022
    09:25

    Rusya adım adım Ukrayna'yı işgal ediyor. Ağırdan alıp, nüfusun ülkeyi terk etmesini sağlıyor. Buradan artık yeniden eski Ukrayna'ya dönüşü çok zor görüyorum. Maalesef Zelenskiy NATO'dan vazgeçmezse ülkesinin işgaline neden olacak g&ou... Devamı »

  • 04.03.2022
    09:45

    Putin amaçladığı işgal süresi geciktikçe sertleşmeye başladı. Savaş başladığında sivillere evlerinize kalın, bir tek bir milletiz derken, şimdi izlediğimiz savaş görüntülerinde evler, meydanlar, okullar, parklar, binalar, sivil araçlar hepsi vurulmaya başland... Devamı »

  • 03.03.2022
    09:35

    FED Başkanı Powell, tedarik konusundaki kırılmaların sürmesi nedeniyle ve süren savaşın yarattığı belirsizlikler yüzünden enflasyonun kalıcı olmaya devam ettiğini ve bu nedenle de Mart ayında şartların uygun olması nedeniyle faiz artışı kararlarını uygulayacaklarını, faiz artışın... Devamı »