Yüksek Karlar Devam Ediyor!

09.02.2022 09:13
  •  A 

Dün de sıse ve ısctr'nin yıl sonu karları geldi. Her ikisinde de piyasa beklentisinin yaklaşık % 37 üzerinde net kar açıklanmış. Şişe ile ilgili görüşümü gece ve sabah gelen sorularda paylaştım. Sorulara ve cevaplara bakabilirsiniz.

Bankalarda açıklanan karlara bakınca, sektör hisselerine kayıtsız kalmak mümkün değil. Aynı şekilde düşük politika faizi ile aldıkları parayı, daha yüksek tahvil faizi ile hazineye satarak, ciddi bir gelir transferi imkanı hala sürüyor. Bu durum ilk çeyrek karlarında da iyi rakamların gelmesine neden olabilir. Bu nedenle Uzun Vadeli Yatırım Hisseleri listesine bankaların mevcut bilançolarına göre olası beklenti fiyatlarını da ekledim. Lakin hemen uyarmak istiyorum, kurlarda ve faizlerde yaşanacak ekstra hareketler bankacılık sektörü için ciddi riskler içeriyorlar. Kur ve faizlerde birlikte yükseliş yaşanacak olursa, bankalar sendikasyon maliyetleri, devlet kağıtları ve verdikleri kredilerin tahsilatında sıkıntılar yaşayabilirler. Bu nedenle faizlerin ve kur seviyelerinin sakin seyretmesi çok önemli. Düşüşleri sürerse karları artar. Tersi halinde ise karları eriyebilir.

Ayrıca, her fırsatta yabancı hala satmaya devam edip, BIST ve bankalara ilgi göstermemeye devam ediyor. Bu durum yaklaşan seçimlere rağmen düzelir mi bilemiyorum. Bu nedenle bilançoları yüzünden banka hisselerini de listeye ekledim ama bu riskler konusunda uyarmadan da edemiyorum.

Yurt dışı borsalarda pozitif bir görünüm var. BIST için de benzer bir açılış ve gün söz konusu olabilir. Hisse bazlı ayrışmalar yine aynı şekilde sürecektir.

Teknik paylaşımlarımı görebilirsiniz. Destek - Direnç Tablosunu detaylıca inceleyebilirsiniz. Yeni üyeler için hatırlatma yapmak istiyorum! Destek-Direnç Tablosu iki yönlü takip edilmeli. Destekler kırılırsa, sıralı alt destekler yeni teknik beklentiler olur. Kırılan dirençler olursa, bu takdirde sıralı üst dirençler yeni teknik beklentiler olacaktır. Paylaşımlara tek yönlü bakmayın lütfen. Hangi yöndeki fiyat seviyesi kırılıyorsa, o yöndeki sıralı alt ya da üst fiyatlar geçerlidir.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. 

NOT: Öğle saatlerine kadar aranızda olmayacağım. Az sonra ekran başından kalkıyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 08.02.2022
    09:10

    Gelen çok iyi bilançolara rağmen, malesef FED, Brent fiyat artışı, ABD tarım dışı istihdam, gelişmiş borsalardaki riskler, on yıllık ABD tahvil faizlerinde yükselişler, enerji faturalarının sanayi, iş yeri ve konutlar dahil tüm işletme ve haneleri vurması gibi riskler varken,... Devamı »

  • 07.02.2022
    09:29

    Cuma günü gelen ABD tarım dışı istihdam verileri piyasaların gerilmesine neden oldu! Aralık'ta 199 Bin kişi olan veri, ocak ayında beklentilerin çok üstünde 467 Bin kişi gelince, tüm kademelerde tahvil faizleri sert yükseldi. On yıllık tahvil faizleri %1.9390... Devamı »

  • 04.02.2022
    09:57

    Bizim dışımızda neredeyse tüm dünya merkez bankaları faiz artışı yapıyor. Ya da yapacağını açıklıyor. Dünya 2008-2009 mortgage krizi sonrası başlayan para bolluğunu, tam geri almaya başlarken, bu sefer de pandemi yüzünden yeniden faizsiz likidite dönemine girmek ... Devamı »

  • 03.02.2022
    09:46

    Ticaret Bakanlığı 2022 yılı Ocak ayı dış ticaret verilerini açıkladı. İhracat geçen yılın aynı ayına göre %17 artışla 17,6 milyar dolara ulaşırken ithalat ise %55 yükseliş göstererek 28 milyar dolara yükseldi. &nb Devamı »

  • 02.02.2022
    09:29

    Akbank son çeyrekte yaklaşık 4.8 Milyar TL ile tüm beklentilerin %20 civarı üzerinde bir çeyrek kar açıkladı. Geçen yılki yıllık karını da %97 arttırmış gözüküyor. Eğer yabancıların olduğu, içeride çok sayıda belirsizlik ve kur artış... Devamı »